02.04.2010

Danmarks fremtid.

Den økonomiske verdenskrise har ændret på mangt og meget rundt om i Verden.

Danmarks fremtid.

Den økonomiske verdenskrise  har ændret på mangt og meget rundt om i Verden.

I USA står sultne børn i kø for at få et måltid mad. Fattigdom er en realitet rundt om i mange europæiske lande. Trods mange udmeldinger om bedre tider, er realiteten, at selv stærke industrilande kæmper med store økonomiske problemer, som ikke bliver løst sådan lige med det samme. Det vil tage år.

Årsagen er, at der i en lang årrække, er blevet pumpet alt for mange ”tomme” penge ud i verdensøkonomien, bl.a. i kraft af nogle vanvittige prisstigninger på jord og fast ejendom. Og et par dyre krige i Irak og Afghanistan.

Derfor vil der komme endnu et tilbageslag, - der neutraliserer alle de tomme penge, der ikke er realværdier bag ved.

Det vil betyde en række år, hvor bl.a. Danmark  kommer til at spænde livremmen ind.

Dertil en udvikling, hvor flere hundredetusinde arbejdsplader i fremstillingsindustrien, holder flyttedag til lande, hvor prisen på en timeløn er betydeligt lavere end i Danmark.

En lønomkostning pr. time i 2007 var i Danmark 259. kr. I Ungarn 57. kr. I Polen 42. kr. Brasilien  39. kr.

Det vil få konsekvenser, - store konsekvenser, som vil ramme især den ikke højt uddannede befolkningsgruppe.

Vi har allerede set forslag om, at invalide medborgere, selv skal til at betale for hjælpemidler.

Pensionister vil få nedsat hjælp på mange områder. Skoler bliver sammenlagt, o.m.a.

Men selv i denne tid, skal Vi høre på vrøvlet om, at Danmark har stærkt brug for arbejdskraft hentet udefra. Det passer ikke. Tværtimod.

Men selv med disse udsigter fortsætter  danske politikere  med at plædere for en storstilet indvandring til Danmark. Omkostninger placeres hos danskere på overførselsindkomst.

I DANSKEREN nr. 1. –Februar 2010, er der oplysninger, der fortæller, hvor store økonomiske midler, der bliver  anvendt.

I Gellerupparken  i Århus lever  8000 af 10.000  indbyggere af overførselsindkomster (TV-2 Østjylland 16.10 2009.)

Antallet af indvandrere på førtidspension er på 10 år vokset med 171 pct. fra 5470 i 1998 til 14.8000 i dag. (Berlingske Tidende 2/4 2008.)

I Århus er hver tredje indvandrerkvinde mellem 40 og 64  på førtidspension (JP-Århus) 21/2 2009)

Kun 17 pct. af de 16-64 årige fra Libanon har et arbejde og 22%  af de 16-64 årige fra Somalia har et arbejde (nyidanmark.dk)

Siden 2001 har Danmark ydet  0,8 pct. af bruttonationalproduktet til ulandsbistand. Det drejede sig i  2009 om 15,3  milliarder kr.

Professor Martin Paldam  har sammen med en australsk kollega undersøgt 5.500 projekter i Afrika og konkluderer at ”effekten er lig nul.” (JP 12/2 2008.)

Poul Vinther Jensen

Kilde: DANSKEREN  NR. 1- Februar 2010.

Fremhævelse: PVJ.

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.