31.03.2010

Eyvind Vesselbo.

Nye muligheder for at komme til Danmark

Eyvind Vesselbo.

”Det helt centrale fokus i udlændingepolitikken og dermed debatten har været at fortælle den danske befolkning, at det alene er familiesammenføringerne og flygtningenes opholdstilladelser, der er et problem.

Derfor har det været yderst vigtigt ved hjælp af statistiske oplysninger at kunne vise, at antallet af familiesammenføringer er faldet, og at antallet af opholdstilladelser til flygtninge er  faldet.

Man har bare glemt at fortælle befolkningen, at da man ved hjælp af lovgivningen fik bremset antallet af familiesammenføringer fra f.eks. Pakistan, så blev der åbnet for andre muligheder for at komme til Danmark, som hurtigt blev udnyttet.

For medens antallet af pakistanske familiesammenføringer faldt, så steg antallet af pakistanere, som ville til Danmark for at studere, pludselig meget kraftigt. Det samme var tilfældet for arbejdstilladelser i Danmark.”

Kronik i Berlingske Tidende den 29. Marts 2010.

Fremhævelse: PVJ

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.