29.03.2010

Islamisering af Balkan.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Islamisk fundamentalisme truer med at destabilisere Balkanhalvøen.

Islamisering af Balkan.

Ifølge Ritzau, den 29.3.2010 støtter  Saudi-Arabien islamiske fundamentalister i  Balkan-regionen med flere milliarder kroner, herunder grupper som spreder had mod  Vesten og rekrutterer hellige  krigere til missioner i Afghanistan.

Til den britiske avis The Times siger myndighederne i Makedonien, at islamisk fundamentalisme truer med at destabilisere Balkanhalvøen.

Religiøse fraktioner, der læner sig op af de ultra konservative wahhabistiske og salafistiske fortolkninger af islam oplever sammenstød med moderate, makedonske muslimer.

Ifølge The Times har fundamentalister finansieret opførelsen af snesevis af moskeer og forsamlingssteder. Her bliver personer fra de religiøse bevægelser aflønnet med op til 2000 kroner om måneden. Det er et pænt beløb på disse kanter.

Men det har en  pris. For den kontante afregning forventes det, at mændene lader skægget gro langt. Dertil skal de overtale deres koner til at bære niqab eller slør  for ansigtet, hvad der ikke er sædvane blandt muslimer på Balkanhalvøen.

Den makedonske regering er klar over hvad der foregår. og overvåger op imod 50 al-Qaeda-frivillige, der er rekrutteret til at kæmpe mod den USA-ledede styrke i Afghanistan.

Ifølge The Times  viser hemmeligstemplede dokumenter, som bladet har set, at den makedonske stat overvåger en række islamiske velgørenhedsorganisationer i Balkan-regionen, hvoraf flere stammer fra Saudi-Arabien.

Disse organisationer mistænkes for at sprede propaganda og hvidvaske penge til forskellige terrororganisationer. Det gælder bl.a. den saudiske International Islamic Relief Organisation, der findes på FN`s sorte liste over organisationer, der støtter og fremmer terror.

Lederen for det islamiske samfund i Makedonien, Suleiman Rexhepi  siger, ”at en række radikale grupperinger har overtaget en del moskeer med magt. ”

Suleiman Rexhepi  siger hertil:  - ” Deres såkaldte wahhabistiske  lære er totalt fremmed i forhold til vores traditioner og essensen af  islam, der er en tolerant og inkluderende religion

Denne historie fortæller blot, at  begrebet tolerant euro-islam, ikke er nogen garanti for  integrering af muslimer i Europa. Ånd, er luftbåren, når der så samtidig står en kapitalstærk kulturkreds bag, - der allerede har  mange islamiske centre  i Europa, så er det kun et spørgsmål  om magt og viljen til at ændre denne situation til en konservativ udgave af  wahhibistisk  islam.

Poul Vinther Jensen

Kilde:  Ritzau/The Times . Dagbladet Information den 29. 3. 2010.

              Fremhævelse:PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810