22.03.2010

Princippet!!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Lars Vilks fik Sverige til at vågne op

I Weekendavisen  nr.  10, 12. Marts har  lederartiklen overskriften Lars Vilks.

Lederskribenten er kulturredaktør Henrik Wivel, der bl.a. skriver følgende om karikaturstriden og de krænkede islamister, der er gået til angreb på Danmark.

”Men islamisterne kæmper også imod en større stat, den svenske.

Sverige har meget at takke Lars Vilks for. Det var Vilks , der i en solidarisk erklæring med sine danske kollegaer i 2007 skabte den tegning, som bragte det officielle Sverige og den svenske offentlighed ud af den moralske magtfuldkommenhed og ind i den aktuelle virkelighed.

Hvor den politiske offentlighed i Sverige var mindre halvhjertet i støtten til Jyllands-Posten og daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen ord om, at et demokrati ikke undskylder ytringsfriheden, bragte Vilks sagen hjem til Sverige to år efter, og gjorde den nærværende.

Statsminister Fredrik Reinfeldt og den øvrige politiske og kulturelle offentlighed stod dengang og står i dag fast på  ytringsfriheden og på de kunstneriske og demokratiske rettigheder. Hvor der tidligere var delte meninger om Vilks initiativ, synes nationen nu at stå sammen ud fra devisen om, at i et demokrati er en trussel mod det enkelte individ en trussel mod alle.

Der er ingen, der siger undskyld.

I forbindelse med de aktuelle mordplaner imod Vilks har størstedelen af den svenske presse genoptrykt hans tegning af Muhammed som en hund, ligesom denne intimidering af en svensk borger har været stærk, konsekvent og entydig.

Svenske medier lader sig ikke skræmme af kriminelle og totalitært tænkende.

De protesterer.”

Det er udmærket, at Sverige er ved at vågne op. Men der er store problemer, som er selvskabte.

I Malmø, hvor der bor 60.000 muslimer,  - en tredjedel af indbyggerne, kan de svenske jøder ikke længere leve i sikkerhed. Også her må princippet være, - et angreb på en svensk jøde er et angreb på alle.

 

Kilde: Weekendavisen nr. 10, 12. marts 2010.

            Lederartikel: Henrik Wivel.

            Fremhævelse:PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810