21.03.2010

En lille puddelhund

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Leif Davidsen om Seidenfaden

Ny bog af Leif Davidsen

I morgen mandag, udkommer  der en ny bog af forfatteren Leif Davidsen, bogens titel er ”Min broders vogter”. Det er bog nr. 13 fra hans hånd. Den nye bog  udspiller sig i Spanien under Den Spanske Borgerkrig.

I forbindelse med udgivelsen af bogen, har Ekstra Bladets Frank Sebastian Hansen interviewet forfatteren.

Her kommer man ind på  flere områder. Blandt andet, om Danmark skal  blande sig i internationale  konflikter. Leif Davidsen er godt tilfreds med, at Danmark ikke kører på fribillet mere.

Men når det gælder Muhammed-tegningerne, hævder Davidsen, at et flertal af befolkningen ville sige nej, til at bringe  tegningerne, fordi det skaber for meget besvær.

Heri er jeg ikke enig.

Der er sket en forandring med danskernes holdning til begrebet ytringsfrihed igennem de seneste år, hvor Muhammed-krisen har været et omdrejningspunkt i den danske debat. Mordplanerne mod Kurt Westergaard har betydet, at danskerne er klar over at her står der noget dyrebart på spil.

Det kom tydeligt til udtryk, da ansvarshavende chefredaktør på Dagbladet Politiken Tøger Seidenfaden indgik forlig med otte arabiske organisationer.

Sjældent har en redaktør fået så mange ”klø” for sin handling, - det har stået på i ugevis, - og er blevet et kardinalpunkt i ytringsfriheds-debatten.

På et spørgsmål fra Frank Sebastian Hansen: ” Hvad synes du så om Tøger Seidenfadens nylige undskyldning til Muhammeds efterkommere ? ”

Leif Davidsen:

”- Han er en lille puddelhund, der lægger sig på ryggen med alle fire poter i vejret og siger be-be!. ”Det synes jeg ikke, han skulle have gjort. Det er ikke noget at undskylde.

Han har ikke gjort noget forkert. Han har trykt en tegning, der er lovlig i Danmark, og en undskyldning er kun vand på fundamentalisternes mølle.”

 

Kilde: Ekstra Bladet, den 21. 3. 2010.

            Interview af  Frank Sebastian Hansen .

             Fremhævelse: PVJ

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810