11.03.2010

Opfordring til Tøger Seidenfaden!!

Tøger Seidenfaden bør bringe Lars Vilks Muhammed-tegning.

Opfordring til Tøger Seidenfaden!!

Det er ikke nogen nyhed, at  der i broderlandet  Sverige er en politisk korrekthed, som  slår Dagbladet Politiken med flere længder.

Trods  mere end 40 dødstrusler , har den svenske kunstner Lars Vilks, levet uden politibeskyttelse. En af de seneste, kommer ifølge irsk  politi fra ”Jihad Jane”, der nu sidder fængslet i staten Pennsylvania.

De aktuelle mordtrusler imod Lars Vilks,  fortæller  jo hele den vestlige verden, at den islamiske kulturkreds, - ikke har tænkt sig at indgå noget forlig med den europæiske/vestlige  kulturkreds.

For dem, er det alt eller intet. For ansvarshavende chefredaktør Tøger Seidenfaden, må udviklingen i  Sverige være hård kost her ganske kort tid efter forliget med de otte arabiske organisationer.

Jeg vil anbefale chefredaktør Tøger Seidenfaden, at tilslutte sig de svenske chefredaktør-kollegaer, som nu træder i karakter ved at  bringe Lars Vilks  Muhammed-tegning, den berømte tegning der viser profeten Muhammed med en hunds krop.

Den bliver i dag bragt i Expressen, Dagens Nyheter og Sydsvenskan.

Ekspressen´s  chefredaktør Thomas Mattson  bringer tegningen som en stillingtagen til ytringsfriheden.

Mattson  udtaler hermed ” Også det, der er kontroversielt eller kritiseres, skal kunne  udbredes offentligt. – En trussel mod ham  (Lars Vilks) er i den sidste ende en trussel mod alle svenskere.” Citatet kommer fra Dagens Nyheter i en ikke underskrevet tekst i lederspalten.

Ekspressens kulturskribent Nils Forsberg skriver på kultursiden bl.a.

”Man kan kun håbe, at mordkomplottet mod Vilks bliver startsignalet ikke bare på en afstandstagen over en bred front til religiøs ekstremisme, men også en bred støtte til Lars  Vilks ret til at tegne, hvad han vil.”

Vilks tegning, er også blevet vist på svensk SVT´s  ”Kulturnyheterne” tirsdag.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Ekstra Bladet/Dagbladet Politiken, den 10. Marts 2010.

Fremhævelse:PVJ

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.