09.03.2010

De 38 journalister!!

Men ud af dem, var der kun tre kvinder.

De 38 journalister!!

38 journalistiske medarbejdere ud af  ca. 200, kunne  ikke  følge deres chefredaktør  Tøger Seidenfadens  beslutning om, at indgå forlig med de otte arabiske organisationer vedr.  Kurt Westergaards  Muhammed tegning.

Men ud af de 38 journalister, var der kun tre kvinder.

Det kan undre, især  i en tid, hvor ligestillings-begrebet  er i høj kurs. Just her, er ytringsfrihedsbegrebet noget væsentligt. I dag 100års-dagen for kvindernes  kamp for frihed og lighed, kan kvinderne takke en vågen presse for, at deres berettigede  krav er blevet fremført.

De 38 journalister der stod fast på ytringsfriheden,  og deres egen behandling af sagen under Muhammed-krisen er følgende:

Per Thiemann, Kim Faber,  Flemming Christiansen,  Anders Hjort,  Anders Legarth Schmidt,  Bo Søndergaard,  Carsten Andersen,  Carsten Godtfredsen.

Christian Hüttemeier Kjeldsen,  Christina Zemanova Eklund,  Claus Nørregaard,  Erik Jensen,  Esben Kjær,  Flemming Ytzen,  Hans Davidsen-Nielsen.

Henrik Kaufholz,  Jakob Sorgenfri Kjær,  Jens Lenler,  Kjeld Hybel , Kaare Skovmand,  Lars Bøgegaard,  Lotte Thorsen,   Martin Kaae,  Martin Aagaard.

Michael Bech,  Michael Lund,  Nikolaj Lauta,  Nilas Nordberg Heinskou,  Nils Thorsen,  Ove Kusnitzoff,  Ole Wejse Svarrer,  Per Dabelsteen, Peter Lembo,  Peter Thygesen;  Søren Astrup,  Søren Dilling,  Thomas Flensburg  og Tina Maria Winther.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Sappho den 8. Marts 2010.

Seneste INDSIGT-UDSYN

Den seneste udgave af INDSIGT-UDSYN er sendt ud til vores abonnementer og medlemmer. Du kan læse den forrige.