28.02.2010

Efter forliget.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Den dyrebare uindskrænkede ytringsfrihed forsvares ikke af Tøger Seidenfaden. (Er den nogensinde blevet det?)

Efter forliget.

Som bekendt, viser en meningsmåling, at 84,2 procent er enige i samtlige, betydningsfulde danske mediers beslutning om ikke at bringe Kurt Westergaards karikaturtegning efter attentatet på Kurt Westergaard 1. Januar 2010.

Dette markante resultat, fortæller jo blot, at den danske befolkning, ikke ønsker at provokere for provokationens  skyld. Men hvis man spurgte samme kreds, om man kan godtage, at  muslimer i Danmark og den øvrige Verden  skal kunne diktere, om man må bringe en karikaturtegning af  Profeten Muhammed , ja da vil resultatet blive ganske anderledes.

Reaktionerne efter Dagbladet Politikens  forlig med den saudi-arabiske  advokat Faisal A. Z. Yamani,  har været ganske massive i store kredse af den danske befolkning, incl.  en stor  del af  Folketingest medlemmer.

I en  forside meddelelse i Dagbladet Politiken den 26. Februar.  skriver  ansvarshavende chefredaktør Tøger Seidenfaden  under overskriften ” Dialog ” bl.a. følgende: 

”Det har ikke været nogen stor overvindelse for os at erkende, at også vores genoptryk af  Kurt  Westergaards  karikatur af Profeten Muhammed har virket krænkende på mange muslimer. Det har aldrig været vores  hensigt at krænke nogen.

Karikaturen er lovlig efter dansk ret. Og vi har kun bragt tegningen som en del af vores nyhedsdækning. Men det ændrer ikke ved, at også vores genoptryk i februar 2008 blev opfattet som en del af en fornyet krænkelse og provokation, der igen satte sindene i kog i store dele af verden. 

Takket være denne erkendelse og beklagelse er vi nået til enighed med en stor gruppe muslimer fra otte forskellige land. Enigheden består i at se fremad, fokusere på at nedtrappe spændinger og håbe på yderligere forsoning mellem Danmark og den muslimske verden.

Samtidig er det naturligvis afgørende, at Politiken ikke dermed har påført sig selv nogen form for begrænsning af sin redaktionelle frihed:

Også i fremtiden vil det være vores helt egen og frie afgørelse, hvad vi vælger at offentliggøre herunder hvilke karikaturtegninger, vi vælger at bringe.”

Det er naivt. Den Islamiske Kulturkreds, har ikke for vane at debattere noget der gælder Islam.

Slet ikke med de vestlige ”vantro” samfund, som mange islamisk lærde højlydt foragter og hader. Vi er med vores sekulære demokrati, herunder den uindskrænkede ytringsfrihed,  fortabte og fortjener at blive erobret og underkuet, - indtil vi accepterer Allah´s vilje

Så kort kan det beskrives. Det er dette, Den Danske Forening  igennem 24 år  har forsøgt at  forklare befolkningen, politikerne, - og  ledende personer i den danske dagspresse. Når det gælder Politikens Hus, Dagbladet Politiken og Ekstra Bladet,  ja her, har der ikke været nogen agtelse for vore advarsler, Vi  har til dags dato, været mørkemænd, racister,  og åndeligt indskrænkede  personer, ingen anstændige borgere skulle lytte til. 

Nu efter ca. 24 års debat, står vi omringet af kæmpeproblemer.

Voldelige ghetto-samfund rundt om i det førhen fredelige Kongerige. Enorme økonomiske udgifter til dette multietniske projekt. Bandkrig med skarpe skud, hører i dag til ”dagens orden”.

Den svageste fjerdedel af vores landsmænd er blevet ladt i stikken af en menings-elite. Deres kvarterer, skoler,  og nærområder, er i dag blevet  kvalitativt  forringet. En udvikling, der vokser dag for dag.

Ja Tøger Seidenfaden, Vi har som Folk  og Samfund  fået noget at tænke over. At De, ifølge deres forklaringer, stadig tror på en dialog med Den Islamiske Kulturkreds,  og indgår forlig med denne kulturkreds, fortæller blot, at  Dagbladet Politiken,  ikke længere vil forsvare den dyrebare uindskrænkede  ytringsfrihed.

Forliget er et knæfald.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Dagbladet Politiken den 26. Februar 2010.

             Fremhævelse: PVJ

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810