19.02.2010

Stormoske på Amager.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Der er i øjeblikket blæst om den kommende stormoske på Amager.

Stormoske på Amager.

Der er i øjeblikket blæst om den kommende stormoske på Amager.

Mange hævder, at det ikke er muligt at rejse det store beløb, der kræves for at bygge den store moske.

Det er jeg ikke enig i.

Selv et beløb på over 300 millioner kr. er ikke afskrækkende for de islamiske kredse, der sidder på magten i bl.a. Den Muslimske Verdensliga.

Der er stærke kræfter, bl.a. Saudi-Arabien, der tidligere  - i flere omgange har tilbudt at finansiere bygningen af en stormoske på Amager i København. Men også det iranske præstestyre med præsident Ahmedinejad  som en fremtrædende figur.

Det vil være en ”fjer i turbanen” for det dybt konservative og antivestlige wahibistiske styre , hvis de får lov til at rejse en stormoske i det land, hvor Muhammed- tegningerne  har sit udgangspunkt!!

Det vil betyde, at  de imamer der skal prædike i Stormoskeen, naturligvis kommer til at følge Saudi-styret´s  religiøse kurs. Sådan er det.

I Danmark siger man, ”den der betaler musikken, bestemmer hvad der skal spilles”.

Det samme gør sig gældende i en stormoske. Her kan man bruge det engelske udtryk ”follow the money”  - følg pengestrømmen.

I Storbritannien, er Iransk- finansierede  moskeer helt underlagt præstestyrets religiøse kurs, det har betydet en opblussen af islamisk fundamentalisme. Det skaber parallelsamfund, hetz og trusler mod frafaldne muslimer, hetz  mod jøder og homoseksuelle, - og antidemokratisk virksomhed.

I Danmark, ejer det iranske præstestyre i forvejen moske-bygningen på Vibevej i København og Imamen i moskeen har førhen været ansat i den ideologiske afdeling i det  iranske præstestyre.!!!

Indsamlingen til den evt. kommende stormoske, skal ledes og styres af Muslimernes Fællesråd, der af mange opfattes som værende ´moderate`, herunder et flertal af politikere i Københavns Borgerrepræsentation.

Det er på ingen måde tilfældet.

Talsmanden for Muslimernes Fællesråd Zubair Butt Hussain, og min tidligere skole- og spejderkammerat Reino, - nu  Imam Abdul Wahid Petersen, hører til den absolutte dybt konservative  wahibistiske  fløj.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Ekstra Bladet den 18. Februar 2010. Johnny Meyer.

             Fremhævelse: PVJ. 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810