25.01.2005

Udlændingepolitikken er vigtigst

- uanset hvad Tøger Seidenfaden og andre kulturradikale mener

Tøger Seidenfaden, chefredaktøren på Viggo Hørups blad, Politiken, er  bekymret for, om udlændingepolitikken skal gå hen og blive et hovedspørgsmål i valgkampen.

Nu går det jo lige så godt med beskæftigelsespolitikken, hvor Socialdemokraterne er ret stærke - med gennemarbejdede planer på området.

I sin ugentlige søndags-klumme  den 23 januar skriver Tøger Seidenfaden bl.a.:

”Netop fordi V og K`s udlændingepolitik har sejret ad helvede til på Christiansborg, er det svært at finde nogen anledning til at tale om den.

Men hvis de første dages fornemmelse af, at Lykketoft & Co. er kommet godt fra start, skulle begynde at sætte sig spor i meningsmålingerne, vil det nok ske alligevel.

Det bliver ikke kønt. Men det vil næppe holde mange tilbage, hvis mandater og taburetter kommer i fare.”

Kønt eller ikke kønt. Det er for så vidt ligegyldigt.

De problemer, Danmark står i og overfor de kommende år vedr. Udlændingepolitikken, er langt vigtigere end nogle aktuelle arbejdsløshedstal.

Sidstnævnte afgøres hovedsageligt af de internationale konjunkturer plus nogle begavede tiltag såsom forskningsbevillinger, der er nøglen til kommende arbejdspladser.

Mens indvandringen til Danmark, - den afgør vi til gengæld suverænt selv.

Det vil konventions-absolutisten Tøger Seidenfaden utvivlsomt bestride.

Men sådan forholder det sig.  Danmark kan vælge at repatriere hovedparten af de fremmede, der opholder sig i landet - uden at komme i konflikt med hverken konventionerne eller Folkeretten!

Hvad angår flygtninge, er Danmark ikke forpligtiget til at tage flere, end vi selv ønsker.

Det gælder også FN-konventions flygtninge!!

Derfor er der god grund til at bringe udlændingepolitikken ind i valgkampen. Situationen er for alvorlig til at lade være!

Ministeriet Fogh Rasmussen har ikke ændret på situationen, selvom det var et af løfterne i valgkampen op til valget i 2001.

Det løfte, der var med til at give Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti valgsejren.

Det forpligter!

Trods denne realitet siger regeringen højt, at den ikke har planer om yderligere stramninger i udlændingeloven!

Det er der ellers stærkt behov for!

Ved regeringsskiftet i 2001 var der 395.947 indvandrere og efterkommere i Danmark, heraf 271.722 fra ikke vestlige lande.

Af dem havde 167.586 dansk statsborgerskab.

I 2004 var der 442.036 indvandrere og efterkommere i Danmark, heraf 313.076 fra ikke vestlige lande.

Af dem havde 174.436 dansk statsborgerskab .

Altså er der sket en stigning på 41.354 på tre år samt 6850 personer yderligere, der har fået statsborgerskab fra 2001 til 2004.

De fem største oprindelseslande er Tyrkiet, Irak, Libanon, Bosnien-Hercegovina og Pakistan.

Ved regeringsskiftet i 2001 var 59 % af alle indvandrere  i den arbejdsdygtige alder fra ikke vestlige lande på offentlig forsørgelse.

Som enhver kan se, har ministeriet Fog Rasmussen og dets parlamentariske bagland ikke foretaget sig noget afgørende på udlændingeområdet. For nu at sige det lidt diplomatisk.

Der er dog sket noget omkring familiesammenføring.

I 2000 fik 10.021 tilladelse til familiesammenføring. I 2004 er der ifølge  Udlændingestyrelsens foreløbige opgørelser sket et fald til 3.582.

Jeg ved ikke om disse tal gør noget indtryk på Tøger Seidenfaden eller den øvrige kreds af kulturradikale omkring Dagbladet Politiken.

Men folk, der har viljen til at tænke og sætte sig ind i den demografiske udvikling, vil opdage, at denne skæbnesvangre udvikling vil føre til, at danskerne bliver i mindretal i deres eget land inden for en overskuelig årrække.

Det må være legitimation nok til at bringe problemet frem som et hovedspørgsmål i valgkampen.

For Den Danske Forening er det noget afgørende.

Vi ser det sådan, at opgaven i årerne fremover må være at skabe politisk vilje til at bevare Danmark som et dansk land for det danske folk!

Det kræver en udskiftning af de nuværende magthavere i Folketinget.

Det betyder, at vi må forsøge at samle folkelig vilje til at ”ryge de ræve ud af hulen” for nu at bruge en af Viggo Hørups vendinger.

Kilder: Dagbladet Politikken, den 23. januar 2005.

Dagbladet Information, den 18. og 21. januar 2005.01.24

Udlændingestyrelsen

Integrationsministeriets udlændingedatabase i Danmarks Statestik.

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.