10.01.2010

Trods 25 års advarsler!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Hver fjerde unge muslim sympatiserer med islamisme.

Trods 25 års advarsler!! 

Ifølge en artikel i Kristeligt Dagblad den 9. j anuar 2010, skrevet af  Christina Agger, sympatiserer hver fjerde unge muslim med islamisme.

Det fremgår af en ny undersøgelse ”Krigens Hus – islamisk radikalisering i Danmark”  Bag undersøgelsen står lektor ved Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitet Shahamak Rezaei, og lektor ved Professionshøjskolen Metropol Marco Goli.

Undersøgelsen, der er finansieret  af  Center for Forskning i Islamisme og Radikaliseringsprocesser (CIR) ved Aarhus Universitet, er ifølge artiklen, den første store kortlægning af radikalisering  i Danmark, og bygger på interview med 1113 muslimer mellem 15 og 30 år fra 12 forskellige lande.

Undersøgelsen viser, at langt størstedelen – 76,5 procent – enten slet ikke er radikaliserede eller radikaliserede i  særdeles mild grad.

Næsten hver femte – 17,8 procent – sympatiserer  til en vis grad med den radikale islamisme, men støtter den ikke direkte. Når det gælder de unge muslimer er der tale om en  støtte på helt op hver 20. Helt præcist 5,6 procent.

På et spørgsmål fra Christina Agger, om tallene er overraskende, siger Shahamak Rezaei følgende:

” – Naturligvis er de det. Men man kan også vende det om og sige, at 5-6 procent radikaliserede måske ikke er så meget. 94 procent er i hvert fald ikke radikaliserede.

På den anden side kan bare en enkelt radikaliseret person være en alvorlig trussel. Den store udfordring er uden tvivl at myndighederne skal forsøge at sikre, at den relativt store gruppe af sympatisører ikke ender som egentlig radikaliserede.

Det er ikke mangel på viden eller individuelle ressourcer, der gør, at de vælger som de gør. De mest radikaliserede er veluddannede, taler godt dansk, ser dansk  tv, har arbejde og tjener penge.” Shahamak Rezaei  tilføjer, at undersøgelsen klart fortæller, at integration ikke stopper radikalisering af unge muslimer i Danmark.”

Man kan roligt hævde, at  de seneste 25 års indvandring fra den islamiske kulturkreds, har tilført Danmark et uløseligt problem. Jeg vil ønske politikerne ”tillykke” med resultatet.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Kristeligt Dagblad den 9. Januar 2010, Christina Agger.

            Fremhævelse: PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810