09.01.2010

Fransk lovforslag.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Forslag om forbud mod tildækning af ansigtet i offentligheden

Fransk  lovforslag.

I Danmark, er der indtil videre ikke kommet noget endeligt svar fra det nedsatte  burka-udvalg.  Flere, bl.a. juristen Jacob Mchangama,  hævder at et burka-forbud i Danmark, vil være i strid med Grundloven, og de ”klassiske frihedsrettigheder.”

Jeg vil til gengæld hævde, at burka-klædte  personer krænker den gode regel, at man i det offentlige rum skal vedkende ´sig selv´. Vil man ikke det, må man blive hjemme i de private omgivelser.

Dette standpunkt er ved at vinde gehør i Frankrig.

Her kommer et nyt lovforslag, der lægger op til, at kvinder skal kunne idømmes bøder på 750 euro (cirka 5600 kr.) for at gå med burka.

Den franske politiker Jean-Francois Copé fra det regerende konservative parti UMP, siger til avisen Le Figaro, at der skal kunne idømmes endnu højere bøder til  mænd, som tvinger kvinder til at gå med heldækkende klædedragter som burka og niqab.

-Forslaget indebærer et forbud mod tildækning af ansigtet i offentligheden, men ved særlige kulturbegivenheder og karneval er undtaget.

Copé  opfatter burkaforbuddet som et led i kampen mod kvindeundertrykkelse, - men der er røster i Frankrig, der mener, at et sådant forbud er et anslag mod religionsfriheden.

Lovforslaget, der bliver fremlagt i Nationalforsamlingen i januar skal debatteres i parlamentet efter det franske regionalvalg i marts.

Ifølge Indenrigsministeriet, er der 1900 kvinder i Frankrig, der går fuldstændigt tilsløret.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Ritzau den 7. Januar 2010.

            Fremhævelse:PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810