28.11.2009

Antisemitisme, - på europæisk grund!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Den muslimske antisemitisme går temmelig upåagtet hen i Europa

 

I  halvfemserne, hvor Den Danske Forening  gjorde opmærksom på, at en stor tilstrømning af muslimsk indvandring til Danmark ville få negative konsekvenser for det jødiske samfund i Danmark, fik det den kolde skulder fra såvel politikere som den toneangivende presse. Men også fra en del fremtrædende jøder, der ikke kunne, eller ikke ville forholde til virkelighedens verden.

I denne periode, fik Den Danske Forening prædikatet ” Et racistisk sammenrend”, mens virkeligheden var, at DDF, havde adskellige jødiske medlemmer.

Det var personer, der kunne forudse den situation, Danmark og det øvrige Vesteuropa  befinder sig i nu, godt tyve år efter.

Min egen dansk/jødiske svigersøn så omgående  konsekvenserne, og rystede på hovedet af den offentlige, - og herskende mening. 

For den danske såkaldte humanistiske venstrefløj, - plus store dele af den borgerlige fløj, blev disse advarsler sendt til hjørnespark, som noget nationalistisk vraggods, der ikke burde få nogen som helst opmærksomhed.

Idag, er det en realitet, at danske jøder skal undertrykke deres tilhørsforhold.

Det er en trist udvikling. 

Om dette skriver Kristeligt Dagblads korrespondent Allan Sørensen bl.a. 

”Mens man i Danmark og resten  af Europa diskuterer den stigende antisemitisme, har der samtidig været en udbredt antagelse, at arabere ikke kan være anti-semiter, fordi de selv er semiter.

Tesen holder imidlertid ikke i mellemøstlig sammenhæng.

For i de fleste arabiske og andre muslimske lande i Mellemøsten er antisemitismen i dag udbredt og toneangivende.

I de førende medier, religiøse lederes taler og mange mellemøstlige politikeres retorik er den antisemitiske tone meget dominerende.” 

Denne realitet, skøjter europæiske ledere højt og flot henover, selvom der dagligt finder antisemitiske handlinger sted overtalt på det europæiske kontinent.

Det har forandret situationen i Europa

Ifølge Allan Sørensens artikel udtaler den anerkendte isalm- ekspert Bernard Lewis, ” at de europæiske idéer er blevet adopteret af vor tids islamister, der blander kritik af Israel med klassisk antiemitisme.

Den europæiske antisemitisme var oprindelig fremmed for islamisk  tradition.  – Men i forskrækkende omfang har europæisk antisemitisme , nazisternes værste opfindelse og dem , der kom før dem, undergået en  slags islamisering i løbet af de seneste årtier.”

 

Ifølge Bernard Lewis, har den stigende antisemitisme blandt muslimer rødder i det anstrengte forhold til Israel og den fastkørte fredsproces. 

Det betyder, ifølge Allan Sørensen,” at i plæstinensisk talemåde bliver israelerne kun omtalt som jøder. Og i religiøse lederes dundertaler har fjenden ændret sig fra at være zionist til at være jøde i bred forstand.

En person, der omtales som grundlæggende ond og korrupt.

Hamas-bevægelsen omtaler Zions ældre protekolller i sit manifest. Hizbollah- bevægelsen i Libanon bekæmpede for nylig et initiativ til at gøre Anne Frank til en del af pensum i skolerne, og på syrisk, iransk, egyptisk og saudiarabisk tv. Er det almindeligt at se statsstøttede tv-serier, der omtaler jøder som aber, svin eller roden til alle internationale sammensværgelser.” 

Robert Wistrich der er leder af Det Hebraiske Universitets Holocaustcenter er meget bekymret over udviklingen. Især fordi den stigende antisemitisme blandt muslimer ikke efter hans opfattelse vækker nogen særlig opsigt i Europa. 

Robert Wistrich, fremhæver bl.a. At retorik, karikaturer og udtalelser om jøder fra den muslimske verden tilfulde kan måle sig med den værste nazistiske propaganda.

Ifølge Allan Sørensen`s artikel slutter Robert Wisrtich med følgende: 

- Den vestlige verden vender det blinde øje til de mulige konsekvenser ,denne hadefyldte kultur har og kan få. Lige som den gjorde for 70 år siden”.

Robert Wistrich, beklager, at holocaust ikke har formået at sætte en stopper for antisemitismen.

 

 

Kilde: Kristeligt Dagblad den 27. november 2009. Allan Sørensen,  Mellemøst-korrespondent.

Fremhævelse: PVJ.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810