14.11.2009

Rådhuspladsen og Hollywood.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Hollywood er bange for muslimsk fatwa

  

Det er ikke blot omkring  Rådhuspladsen  i København, selvcensuren  breder sig. 

Den  nye  Bermuda-trekant,  Ekstra Bladet, ( P. Madsen) Dagbladet Politiken ( T. Seidenfaden) og  Berlingske Tidende ( L. Knudsen ) , har nu fået  en kollega nemlig , den tyskfødte filminstruktøren Roland Emmerich

I Hollywood,  har man produceret  den nye katastrofefilm ”2012,  der i denne uge har premiere. I denne film, er det i orden at krænke kristne, men når det gælder islam, udviser filmbyen en helt anden skånsom føjelighed. 

Ifølge katolske grupper i USA, har den tyskfødte instruktør Roland Emmerich veget tilbage fra en plan om at vise den fiktive ødelæggelse af en muslimsk helligdom i Mekka, for i stedet at lade katolske  symboler blive blæst i stykker. 

Roland Emmerich, som er manuskriptforfatte til filmen, erkender, at en frygt  for reaktioner fra muslimer fik ham til at udskifte den muslimske Kaba  i Masjid al-Haram-moskeen  i Mekkas hjerte med katolske symboler som Det Sixtinske Kapel  i Peterskirken,  og den berømte ” Forløseren Kristus” – statue, som våger over Rio de Janeiro i Brasilien.  

Ifølge Sidsel Nyholm, Kristeligt Dagblad, den  13. november udtaler Roland Emmerich følgende:

” – Ja, jeg ønskede at gøre det.

Men min medforfatter sagde, at han ikke ville have en fatwa over sit hoved på grund af en film. Og han havde ret.

Vi er alle i den vestlige verden nødt til at tænke over det. Du kan lade kristne symboler falde fra hinanden, men hvis du gør dette med et arabisk symbol, kan du ende med en fatwa.” 

Det er rene ord for pengene:

Den ikke-religiøse Ronald Emmerich, betegner sig selv som en ”outreret provokatør” og siger ifølge Kristeligt Dagblad, at hans motivation for ”2012 er, at han er ” imod organiseret religion”. 

Det  er man ikke særligt imponeret af i de katolske kredse i USA.

Formanden for den store højrereligiøse organisation Catholic League, Bill Donohue, kalder Emmerichs sensitivitet overfor islam, hyklerisk og betegner ham som en kryster. 

Bill Donohue siger endvidere:

_ Hver gang, jeg siger, at Hollywood hader kristendommen, især katolicismen, krymper mine kritikere sig. Men de fører aldrig beviser for, at jeg tager fejl.” 

Den katolske avis The American Catholic  går til et frontalt angreb på den amerikanske filmindustri, og hævder at man dyrker fordomsfuldhed overfor katolikker, fordi ” de ved, at kristne generelt ikke hævner sig med fysisk vold”

 

 

Kilde: Kristeligt Dagblad den 13. November 2009. Sidsel Nyholm.

            Fremhævelse: PVJ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810