21.01.2005

Bertel Haarder på rette vej

Flygtninge skal naturligvis hjælpes i nærområderne

En af de gode nyheder, der har været fremme de seneste dage, er, at integrations- og udviklingsminister Bertel Haarder (V) har fremlagt en liste over de flygtninge-projekter i nærområderne, som regeringen har valgt at satse på.

Bertel Haarder hævder, at de penge regeringen bruger på at hjælpe flygtninge ude i nærområderne, er givet godt ud.

Bertel Haarder foretrækker at bruge penge på flygtninge i nærområderne fremfor at hente kvoteflygtninge  til Danmark.

Som han selv udtalte på TV for kort tid siden, så kan man hjælpe 100 flygtninge i nærområderne for det beløb, man anvender på en enkelt flygtning i Danmark!

Fra 2004 til 2008 har regeringen afsat 1 milliard kroner til at hjælpe flygtninge i Somalia, Kenya, Uganda, Afghanistan, Irak, Kosovo, Sydøsteuropa, Centralasien, Sri Lanka, Tanzania Zambia og Vestbalkan.

Der skal herfra lyde en opfordring til Socialdemokraternes formand Mogens Lykketoft til her i valgkampen offentligt og højlydt at tilslutte sig denne fornuftige, jordnære og humanistiske bistandspolitik.

Fra Den Danske Forenings side hilser vi denne udvikling særdeles velkommen.

Det er det, DDF har talt og skrevet for lige siden foreningens stiftelse i 1987.

Vi vil opfordre Bertel Haarder til at fortsætte denne linje.

Det er sådan, man driver humanitær bistandspolitik.

Få det udvidet til at omfatte hjemsendelser af herboende flygtninge fra de udvalgte og områder.

De økonomiske omkostninger herved behøver Haarder ikke at tænke på.

Det vil være mere end selvfinancerende!!

Men ikke nok med det. Det vil samtidig frigøre nogle midler, som kan anvendes ude i verden, hvor nøden er størst.

Godt gået Haarder!!!

Kilde: Ritzau 15-16. januar 2005