28.10.2009

Sherry Jones, med ny bog.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Sherry Jones fremhæver Muhammeds kone, Aisha, som en rollemodel for muslimske kvinder

 

 

For de fleste mennesker er truslerne efter Muhammed-krisen ved at være historie. 

Men sådan forholder det sig ikke, for dem der ytrer sig kritisk overfor den islamiske kulturkreds. En af dem, der stadig må leve i frygt og med konstante trusler, - og livvagter,  er den amerikanske forfatter Sherry Jones

Sherry Jones er 47 år, uddannet  journalist og bosat i Spokane, Washington, USA. Hun lever af at være forfatter og freelancejournalist. 

Sherry Jones udgav sin første roman ` Medinas Juvel´ ( Jewel of Medina) om Muhammeds yngste hustru, Aisha, som er udkommet i over 20 lande.

Hendes  oprindelige forlægger Random House, turde  ikke udgive bogen af frygt for  islamisterne, - men det amerikanske forlag Beaufort Books  udgav bogen, -  men har erfaret at frygten har begrænset udgivelsen i USA, til 20.000 eksemplarer. 

I Storbritannien har det været umuligt at markedsføre bogen. Forlægger Erin Smith har udtalt, at man har kontaktet mellem 10 og 15 af Storbritanniens største distributører, men ingen af dem har ønsket at sælge bogen på det britiske marked. 

I Danmark, var det forlaget Presto, der påtog sig  opgavne med at få ”Medinas Juvel ` frem på det danske bogmarked.

Nu er Sherry Jones  i Danmark for at promovere sin nye bog ” Arven efter Muhammed”, (Sword of Medina) , der om kort tid udkommer på Forlaget Presto

I denne forbindelse, har Charlotte Aagaard, Dagbladet Information, den 27.10.09, skrevet en artikel om Sherry Jones. Her kan man bl.a. læse følgende: 

”Sherry Jones store interesse for islam begyndte den 11. September 2001. I første omgang satte hun sig for at undersøge sammenhængen mellem islam og terrorisme, men undervejs i sine studier blev hun grebet af de mange interessante kvindeskæbner i islams historie. 

Islams kvinder 

”Især Asihas historie greb mig, fordi hun med sit vid, sit mod og sin handlekraft er en rollemodel for muslimske kvinder den dag i dag:”

Efter hendes  mening, er islam langt fra den kvindeundertrykkende religion, som mange ikke-muslimer hævder. 

”Tværtimod. For mig at se gav Muhammed kvinderne en masse rettigheder, de ikke havde i før-islamisk tid. Muhammed ville kvinderne det godt og respekterede dem langt mere end de fleste af sine samtidige. Det er ikke islam, der er kvindeundertrykkende. Det er den kultur og tradition, som herskede på Muhammeds tid.” 

Det er en ny vinkel Sherry Jones fører frem i islam-debatten,  et standpunkt, der utvivlsomt vil være delte meninger om. Men det  gør hun sikkert rede for i sin bog ”Arven efter Muhammed.”

Når det gælder ytringsfriheden, er hun stærk og kompromisløs. Ifølge Charlotte Aagaards artikel, kan man herom læse følgende:

Muhammed.tegningerne 

”Under sit besøg i Muhammed-tegningernes hjemland, rejser Sherry Jones uden sikkerhedsvagter, men i mange andre lande er hun konstant omgivet af sikkerhedsvagter.

Årsagen er ikke mindst hendes andet kernebudskab om ytringsfrihedens ukrænkelighed.

Det er det budskab, som Sherry Jones finder vigtigere end nogensinde.” 

”Hvis ikke vi står fast på retten til at skrive om hvad som helst, har ekstremisterne vundet over os” siger hun og understreger, at det var rigtigt af  Jyllands-Posten at trykke Muhammed-tegningerne, rigtigt af andre aviser at genoptrykke dem og rigtigt af hende selv at fortsætte skriverierne om Muhammed.

”Alle burde trykke de tegninger. Vi må ikke give efter for frygt eller pression,” siger hun og mener egentlig ikke, at tegningerne var særlig grove eller krænkende.”

 

 

Kilde: Dagbladet Information den 27. Oktober 2009. Charlotte Aagaard.

             Fremhævelse:PVJ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810