27.10.2009

Taleban/al-Qaeda, - et dårligt selskab.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Både Taleban og al Qaeda truer de kristne på livet

 

 

I dag den 26. Oktober bringer Kristeligt Dagblad en artikel fra bladets Mellemøst-korrespondent Allan Sørensen

Allan Sørensen beretter i sin artikel  om, at  den pakistanske hærs pres på Taleban-bevægelsen betyder, at de muslimske fundamentalister nu skruer bissen på overfor sårbare religiøse mindretal.

I et brev, Taleban har udsendt til kristne  ledere i Pakistan, giver bevægelsen det religiøse mindretal et kontant ultimatum. Det lyder som følger: 

” – Konverter til islam, betal den særlige skat, som islam  påkræver religiøse mindretal, eller forlad landet”. Brevet omfatter også alvorlige trusler mod de kristne, som vælger at ignorere Talebans ultimatum. Her er der ingen nåde: 

Hvis de kristne ikke accepterer vores ultimatum, vil vi dræbe  dem, brænde deres huse og bruge deres koner som sexslaver.” Brevet slutter med følgende: ” Nu er de kristne selv ansvarlige for deres egen skæbne,” 

Ifølge den israelske islam-ekspert  Yael Shahar , har Taleban forfulgt kristne og andre religiøse mindretal. Det samme gælder for al-Qaeda , der betragter de kristne som vantro fjender, der kan dræbes. 

Yael Shahar, er sikker på, at overgrebene mod kristne og andre religiøse mindretal  vil tage til, når presset på Taleban  vokser fra den pakistanske hærs side.

Hun begrunder det med, at de kristne opfattes som stående i ledtog med de vestlige lande, der forsøger at komme Taleban til livs. I løbet af de seneste fire måneder er mindst 12 kristne blevet myrdet i Pakistan på grund af deres religiøse tilhørsforhold. 

Derfor tager de lokale kristne ledere det seneste brev fra Taleban særdeles alvorligt.

Ifølge en repræsentant for den kristne organisation International Christian Concern, Jonathan Racho, er ”kristne et meget sårbart mål for muslimske ekstremister” 

Jonathan Racho siger, at International Christian Concern, er meget bekymret for bølgen af overgreb mod kristne i Pakistan. Han har derfor opfordret de pakistanske  myndigheder til at tage truslen alvorligt og gøre mere for at beskytte kristne mindretal.

Jonathan Racho, går samtidig i rette med de pakistanske myndigheder og deres love, der efter hans opfattelse tilgodeser muslimer og giver meget milde straffe til muslimer, der begår overgreb mod kristne.

 

 

Kilde: Kristeligt Dagblad, den 26. Oktober 2009. Korrespondent Allan Sørensen.

            Fremhævelse:PVJ.

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810