23.10.2009

De bange mænds vagtparade!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Det hjælper ikke, at være moderat i islamkritikken. Islam er aldrig faldet for blødsødenhed overfor os

  

På en dansk konference arrangeret af det delvist statsfinansierede Det Danske Kulturinstitut blev der for nylig nedlagt forbud mod, at professor Fredrik Stjernfelt  fra Aarhus Universitet kunne vise Kurt Westergaards berømte Muhammed – tegning. 

Det Danske Kulturinstitut, var bange for, at Kurt Westergaards Muhammed- tegning  ville støde på en konference, der skulle styrke de kulturelle bånd mellem Danmark og Kina. 

Ifølge Dagbladet Information, var  F. Stjernfelt inviteret til at tale for en kinesisk  delegation om europæiske kultursammenstød og  ytringsfrihed.

I denne forbindelse meddelte han to uger før konferencen Det Danske kulturinstitut , at han ville vise tegningen under sin tale. 

Det tjener til Fredrik Stjernfelts ære , at han  har mod til at vise, hvad dansk ytringsfrihed omfatter.

Men Stjernfelt  fik en mail, fra generalsekretær i Det Danske Kulturinstitut Finn Andersen, der skriver  med henvisning til meldinger fra Kina og ” andre udenlandske  samarbejdspartnere  

”Det at vise den efterhånden ikoniske Westergaard-tegning  vil udløse nogle dramatiske reaktioner fra såvel  kinesiske som fra visse europæiske samarbejdspartneres side, som i værste fald  medfører store udvandringer fra konferencen. ” 

Man må stille det spørgsmål, med hvilken ret, tillader en generalsekretær sig at udøve censur, overfor en offentligt dansk repræsentant, - nemlig professor Fredrik Stjernfelt?

For Fredrik Stjernfelt, var sagen krystalklar:

Han trak sig fra konferencen efter kravet fra Finn Andersen. Og begrunder sin beslutning med følgende:

”Jeg overvejede at holde det uden tegningen, men jeg ville hellere være tro mod mine egne principper. Jeg har forståelse for, at  Finn Andersen står i en penibel situation, men alligevel synes jeg, at man bør stå fast på principperne.

Jeg havde ikke tænkt mig at være hverken provokerende eller grov. Jeg ville bakke op bag tegningens udsagn, men udelukkende citere den. Der er sket det underlige i den her sag, at tegningerne bliver betragtet som så giftige, at man ikke længere kan citere dem, også selv om man ikke  bakker op om indholdet.” 

Personlig, er jeg Fredrik Stjernfelt  taknemlig for at han fastholdt sine principper. Men oplevelsen, må sætte nogle tanker i gang hos F. Stjernfelt, der sammen med  chef-juristen i CEPOS Jacob Mchangama, der har været ” ude med riven” overfor  Trykkefrihedsselskabets kritik af den islamiske kulturkreds, og dennes magtudøvelse.

 

Det var en flig af Islam´s  magt Fredrik Stjernfelt mødte, da han ville fastholde sine principper.

De enorme mængder af olie-dollar, gør sin virkning. 

 Men Stjernfeldt, skal ha´ stor tak for sin fastholden.

Det er den type personer som F. Stjernfeldt, og Jacob Mchangama , Trykkefrihedsselskabet har brug for i kampen mod alle totalitære bevægelser, - herunder Islam. 

 

Kilde: 180GRADER/Dagbladet Information. ole@180grader.dk

             Fremhævelse:PVJ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810