22.10.2009

Mordforsøg kommer ikke politiet ved

Forfatter: Keld Anthony

Denne episode viser helt klart, at politiet er partisk og ineffektivt

Jeg deltog selv i den demonstration, som Anders Gravers her referere til. Det var en

uhyggelig oplevelse. Og endnu mere uhyggeligt er det, at politiet ikke har gjort noget

for at opklare sagen.

Keld Anthony

Hvem arbejdede betjenten for der saboterede opklaringen?
Idag d. 21. okt. er det præcis 2 år siden vi var på vej til en demonstration ude foran Institut for menneskerettigheder...

...idet en Saudiarabisk menneskerettigheds-organisation var kommet til Danmark for at lære EU medlemsstaterne om hvordan man skulle behandle muslimer i Danmark og i EU. De mente ikke at det var godt nok.

Det havede gjort os godt gale for hvordan i alverden skulle nogle saudi'er fortælle os om menneskerettigheder, når man samtidig offentligt halshugger og hugger hænder af folk i Saudi Arabien?

Så vi havde (som sædvanlig) arrangeret en fredelig demonstration, der skulle sætte fokus på muslimske brud på menneskerettighederne. Vi havde lånt nogle kors hvorpå vi havde sat billeder af ofre for muslimske brud på menneskerettighederne.

Vi mødtes med vores medlem, som stod for sikkerheden for SIAD. Han havde været medlem af SIAD igennem 18 måneder og da han gav udtryk for at han havde forstand på sikkerhed, syntes vi at det var iorden at han udfyldte den stilling, da SIAD to gange tidligere havde været udsat for voldelige overfald fra de autonomes side.
Vi gjorde ikke det store for at undersøge hans fortid, da han selv var rimelig åbenhjertig omkring det. Han havde været lejesoldat på palæstinensisk side og havde opereret i Afrika som lejesoldat. Han fortalte også at han havde været en del af det venstreorienterede miljø tæt på Apple-gruppen, det der senere blev til Blekingegadebanden og at han havde været medlem af kommunistisk arbejderparti KAP. Han var opdraget af kommunistiske forældre i Sverige og havde efter eget udsagn haft en hård barndom.

Han havde lavet forskellige gale streger og var eftersøgt af det svenske politi men han havde nu dansk statsborgerskab og identitet og den må have været ret god, da han igennem sit arbejde som housemanager, der styrede et hold viceværter rundt omkring i København og omegn, også kom på den svenske ambassade og man går jo ud fra at en ambassade sikkerhedstjekker det personale der kommer og går på ambassaden.
Han havde så med alderen indset, at det socialistiske og kommunistiske system ikke duede og havde fået øjnene op for faren ved den islamisering der foregik i Europa og i Danmark.

Den forklaring lød ret plausibel og da forklaringen ikke kom på én gang, virkede det ikke så overvældende. Det var ikke sådan at alarmklokkerne ikke ringede, men vi var overbevist om at hvis han var noget, så var han ansat af Politiets Efterretningstjeneste og da vi ofte havde fået besøg af PET før vi skulle holde demonstrationer, så kunne det jo være, at de havde ansat en til at holde lidt øje med os. Idet SIAD ikke laver noget ulovligt, havde vi ikke noget imod at de så os lidt i kortene, da den slags folk jo ofte er gode arbejdere og gør hvad de får besked på. Så kunne han jo være en god arbejdskraft for vores organisation, som ikke har penge til at lønne nogen.
Han var også en overvældende god arbejdskraft. Altid parat til at gøre noget, dag og nat, hvis der var noget vi skulle have udført.

Første gang vi blev angrebet i Valby Medborgerhus, var han taget på ferie samme dag, som overfaldet fandt sted. Næste gang vi holdt et møde i Valby Medborgerhus, stod han for sikkerheden. Hvad han ikke vidste var, at vi havde en person til at tage billeder udenfor. Han sagde, at der ikke havde været én autonom i nærheden af Valby Medborgerhus, så han blev lidt paf, da jeg viste ham et billede af en autonom, der stod i læ af nogle affaldsspande lige udenfor medborgerhuset. Men det var ikke noget vi fæstnede os særligt meget ved på det tidspunkt. Der var ellers ikke noget at sætte en finger på, for de ting han udførte for os.

Han var endda med da vi blev overfaldet på vej fra demonstrationen mod den Belgiske ambassade i slutn. af august 2007. Vi kom gående med vores skilte og var ved at læsse dem ind i bagagerummet på SIADs varevogn, da der kom cyklende en lille hær af autonome i det karakteristiske sorte tøj, sorte hættetrøjer og masker for munden. De var en 18 stykker. De stoppede op på kommando og kastede fyldte flasker mod os. Vi var en seks stykker der gik til modstand, fik rottweileren ud af bilen og brugte skiltene som skjolde. En kvinde var meget tæt på at blive ramt af en fyldt flaske i ansigtet. Havde den ramt hende kunne hun være blevet slået ihjel med den kraft de kylede flaskerne.
Vi gik da til modangreb og fik omringet en enkelt autonom. Sikkerhedsmanden ramte ham med sit skjold men den autonome fik lejlighed til at stikke af. Han burde have været fanget og overgivet til politiet. Hvis sikkerhedsmanden havde så meget kamperfaring som han påstod, burde den tyndarmede autonome have været strakt til jorden. Men her gik sikkerhedsmanden faktisk ind og overtog den autonome så vi andre ikke gjorde det.

Han var min sikkerhedsvagt til demonstrationen der blev forbudt i Bruxelles - SIOE's 11. sep. demonstration som jeg skulle lede sammen med Stephen Gash fra SIOE.
Han udfører jobbet godt og tilliden voksede lidt igen. Han ønskede aldrig at blive taget billeder af og gjorde det klart for enhver, derfor var han noget chokeret over, at der var et billede af ham i J.P. Han blev dog enig med sig selv om at han ikke var genkendelig, da han havde hat, solbriller og gammel morfarjakke på.

Så er vi tilbage ved d. 21. okt. 2007 hvor vi havde aftalt at mødes med andre, der skulle med til demonstrationen. Det var sikkerhedsmanden tydeligt irriteret over. Han mente at de selv burde komme til stedet.

Vi mødtes på Kbh. banegård med dagens klummeskribent Kim og en på daværende tidspunkt 73-årig dame og vi kørte hurtigt mod en kælder som sikkerhedsmanden havde foreslået, et sted hvor han havde overopsyn med viceværten.

Den ældre dame og Kim kørte med sikkerhedsmanden, da der ikke var plads i varevognen, da vi allerede var tre i den. Vi kørte med høj fart mod Christianshavn. Vi kom til den dybeste nedkørsel til en p-kælder vi nogensinde havde set. Sikkerhedsmanden kørte med høj fart nedad nedkørslen og kørte hen og blokerede for selve indgangen til kælderen. Jeg kørte langsomt nedad nedkørslen da antennen rørte betonloftet.
Sikkerhedsmanden har senere under SIADs forhør af ham indrømmet, at han vidste at jeg ville tage farten af, da han mange før havde haft håndværkere til at køre ned i kælderen og de havde alle været forsigtige p.gr.a det lave loft. Så han vidste altså at gitteret til kælderen ville gå ned, inden vi kom ind med varevognen.

Vi holdt og ventede i en rum tid, så blev det for meget for mig og jeg råbte til ham, at han skulle se at få lukket gitteret op. Det gjorde han meget nølende med et magnetkort. Resten af forløbet om angrebet kan læses her

Vores teori i dag er, at overfaldsmændene skulle have kommet med høj fart og kørt op bag i SIADs varevogn så bilen var blevet smadret ind i jerngitteret til kælderen og at angrebet derefter ville have fundet sted, mens vi var rystede. Derefter ville overfaldsmændene have efterladt den stjålne bil og løbet op til den anden stjålne bil og måske andre biler. Politiet sagde at de var kørt i to stjålne biler.

Dette forløb ville man have forstået meget bedre, end det der rent faktisk skete, hvor det er temmelig åbenlyst, at det er sikkerhedsmanden der står bag. Magnetkortet som de autonome smed, blev senere samlet op af sikkerhedsmanden mens jeg talte med en af politiets efterforskere på stedet. Jeg havde lige fortalt efterforskeren, at de autonome havde kastet et kort og idet samme fandt sikkerhedsmanden det og sagde at det var hans og at han må have tabt det.De autonome må også have været godt underrettet om stedet, da man vidste hvor man skulle lukke porten, så vi ikke kunne få den op efter overfaldet. Efterforskeren så på mig og sagde at nu var der vist ingen tvivl om hjvem der stod bag. Han sagde også at man ikke kunne ønske sig et bedre sted til et baghold, så der var nogle der havde planlagt overfaldet nøje.

Da vi senere spurgte sikkerhedeskanden om, hvorfor han forlod Kim og den ældre dame, da han råbte "UD" til dem, sagde han, at han ikke ville have sin bil smadret og at han ville løbe efter et våben til at forsvare sig med.
Da han kom tilbage efter overfaldet var der gået ca. 10 min. Overfaldet tog ca. 5 min. og stedets vicevært havde været der et stykke tid inden sikkerhedsmanden dukkede op.

De andre opfordrede mig til at gennemføre demonstrationen, da de autonome ikke skulle have den sejr at vi måtte aflyse.

De andre blev kørt på hospitalet, hvor den ældre dame der blev ramt i hovedet med jernrøret blev syet med 6 sting og den unge kvinde, der blev ramt med den fyldte sodavandsflaske blev syet med 7 sting. Kim som blev gennembanket med jernrørene blev syet med 11 sting.

Efter at demonstrationen var slut og folk var blevet syet færdig på hospitalet, skulle vi til afhøring hos politiet sent på aftenen. Man havde kaldt ekstra mandskab ind til afhøringen. Jeg sagde direkte til politiet at jeg ikke var i tvivl om, hvem der havde arrangeret bagholdet og bad dem om at gå hårdt til ham. Det kom der åbenbart ikke noget ud af. Der blev sat én efterforsker på sagen som ikke havde været ude på gerningsstedet. Jeg ringede meget ofte til ham. Han sagde at han havde meget travlt og kun brugte et par timer på den om dagen til at starte på.

Søren Krarup rejste sagen overfor daværende justitsminister Lene Espersen. Hun lovede at der ville blive sat ekstra kræfter ind på opklaringen. Ugen efter blev sagen lukket ned.

Jeg ringede til Politiets Efterretningstjenste og talte med en rødhåret mand ved navn Tage. Han havde før opsøgt mig på min bopæl med en kollega, hvor de ville fritte mig om den hemmelige gruppe der stod bag nogle muhammedafbrændinger, der var blevt offentliggjort på internettet.

Jeg sagde til ham, at nu kunne de endelig gøre noget nyttigt og komme ud med hvad de vidste om overfaldet, da de jo netop også overvåger det betændte venstreorienterede miljø. Han sgade, at de havde nogle informationer - ikke nogle der kunne lede til direkte anholdelser, men bestemt vigtige informationer - der måske kunne føre til opklaring. Han sagde at det var sendt videre til opklareren.

Jeg ringede igen til opklareren. Han fortalte at han ikke havde modtaget noget fra PET. Så ringede jeg igen til Tage fra PET. Han fortalte mig at han havde sendt det afsted, det var blevet sendt til en person på Københavns Politigård, han ville ikke sige mig til hvem.

Vi sendte efterfølgende en klage til Lene Espersen. Den har vi ikke fået svar på endnu.

Alt i alt et meget mærkeligt forløb som tyder på, at der enten sidder en venstreorienteret muldvarp på stationen eller at Politiets Efterretningstjenste er blandet ind i sagen, hvilket forklarer hvorfor sagen blev skrottet så hurtigt og at der ikke blev sat de fornødne kræfter ind.

Anders Gravers

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810