22.10.2009

Islam i USA.

Som alle andre lande har USA nu også vrøvl med muslimerne

Når det gælder USA, er det sjældent man hører om konflikter imellem kristne  og muslimer.

Årsagen er bl.a. at der procentuelt er få muslimer i USA i forhold til indbyggerantallet.

Men de muslimske organisationer er til stede, og fører sig frem i  den amerikanske debat, med det resultat, at der er ved at komme konflikter imellem kristne og muslimske grupper.

Det begyndte især efter islamistiske terroristers angreb på USA den 11. September 2001.

En aktuel sag om en 17-årig  konvertit Fathima Rifqa Bary, har nu antændt den slumrende konflikt mellem  kristne og muslimer.

Fathima Rifqa Bary, er løbet væk fra sin muslimske familie i Ohio  og søgte ly hos en præst i Florida.

Denne sag, har den kristne højrefløj gjort til sin mærkesag og betegner sagen som et eksempel på ” civilisationernes sammenstød ”, det har fået de muslimske aktivister til at gå i defensiven.

Fathima Rifqa Barys  forældre  i Ohio er nu gået rettens vej for at få deres datter tilbage, efter hun  i sommer rejste til Orlando  i Florida.

Her opsøgte hun et kristent præstepar, som hun havde fået kontakt med igennem en netværkstjeneste på  Facebook.

Fathima, har overfor præsteparret hævdet, at hun frygter for sit liv, idet hendes Far er bundet af sin muslimske tro til at begå æresdrab på hende.

Familien, der stammer fra Sri Lanka, afviser anklagerne. Efterforskere fra politiet i både Ohio og Florida, har ikke fundet beviser for, at  Fathima har været udsat for mishandling eller trusler. Men er alene baseret på hendes egen  fortolkning af islam.

Men nu har en domstol i Florida afgjort, at hun skal vende tilbage til Ohio og placeres hos en plejefamilie.

Under behandlingen  af sagen i Florida, demonstrerede kristne  aktivister med bibler udenfor retssalen.

Det fik gensvar fra de muslimske  organisationer, da flere tusinde muslimer i september samledes i forbundshovedstaden Washington til en stor fredagsbøn for at markere ramadanen.

Her påpegede  Babak Darvish, der er direktør for Ohio-grenen af organisationen Council on American-Islamic Relations , ifølge Washington Post, at ” de højre kristne grupper og politikere, bruger sagen til at fyre op under anti-muslimske følelser.”

Det er der måske også behov for:

I amerikanske medier understreger eksperter, at Fathima Rifqa Barys  frygt for æresdrab – uanset om den er berettiget eller ej – afspejler en ny kulturel virkelighed, som domstolene må forholde sig til.

Trods det, at  muslimske grupper hævder, at æresdrab  er ”kulturelle ” og ikke tolereret af  islam, så er realiteten, at der de seneste 10 år, har været mindst  20 æresdrab i USA og Canada.

Kilde:Kristeligt Dagblad/Washington Post. Den 21. Oktober 2009. Sidsel Nyholm.

Fremhævelse: PVj.

talerne fra Folkefesterne 2014-2018