20.10.2009

Die Weisse Rose

Forfatter: Red

Sophie Scholls veninde fortsætter kampen - nu mod islam!

Sophie Scholls veninde fortsætter kampen - nu mod islam!

Den 88-årige Suzanne Zeller-Hirzel (SZ-H), der er en af de to sidste overlevende medlemmer af den berømte modstandsgruppe Die Weisse Rose(1) og var Sophie Scholls bedste veninde, er i dag medlem af den tyske borgerets- og anti-islamiseringsbevægelse Bürgerbewegung Pax Europa (BPE).

I et interview, der er offentliggjort i en oversat engelsk udgave i New English Review(2) og i den tyske originaludgave på BPEs blog(3), trækker den gamle dame paralleler mellem hendes og hendes venners kamp mod det nazistiske regime under krigen og kampen mod islams udbredelse i nutiden.

Om lighederne mellem de to tankesæt har hun følgende kommentar:

"Fanatismen, påstanden om at besidde den absolutte sandhed og den åndelige simpelhed er meget ens, såvel indenfor islam som indenfor nazismen."

I et afsnit fortæller SZ-H om, hvor skuffet hun blev over at se professorer og andre prominete intellektuelle ved Münchens Universitet, mennesker hun havde betragtet som forbilleder, møde på arbejde iført brune skjorter og tale nazisterne efter munden. Hun runder afsnittet af med følgende salut:

"....Jeg tror, at disse lærere og professorer i dag ville profilere sig som multikulturalister og tilbyde sig til de muslimske organisationer som håndlangere, på samme måde som de dengang tjente nazisterne....."

 

Oversættelserne er forfatterens.

 

 

Kilder og henvisninger:

1) Weise Rose Stiftung e.V ( http://weisse-rose-stiftung.de/ ). Stiftelsens hjemmeside indeholder essays, mindeord og henvisninger til afhandlinger, der omhandler gruppens virke og dens medlemmers skæbner (tysksproget).

2) http://www.newenglishreview.org/custpage.cfm/frm/48022/sec_id/48022

3) http://bpeinfo.wordpress.com/2009/10/11/die-%E2%80%9Cweise-rose%E2%80%9D-und-der-counter-jihad/

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810