19.10.2009

Sejr til Geert Wilders i Westminster.

Forfatter: Poul Vinther Jensen 

Denn 17. Oktober holdt den hollandske politiker Geert Wilders et pressemøde i Westminster overfor det britiske parlament.  

Her kaldte Geert Wilders det en ” sejr for ytringsfriheden” at den britiske asyl-  og  immigrationsret har erklæret det indrejseforbud, som han fik i februar, for ulovligt. 

Retten mener nemlig, at hans holdninger adskiller sig fra den gruppe af personer, som har indrejseforbud i Storbritannien.

Gruppen omfatter både ekstremistiske muslimer og personer, som mener, at hvide mennesker er andre racer overlegne. Loven blev indført i 2005 som følge af terrorangrebene på undergrundsbanen i London. 

Men det britiske indenrigsministerium mente i februar, at det ville være at opfordre til religiøst had, hvilket er ulovligt i Storbritannien, hvis Geert Wilders fik lov til at komme ind i landet og vise sin  islam-kritiske film ”Fitna”.  

At samme film har været vist  overalt på jorden  på internettet ,  gør jo denne slutning til en farce.

Den virkelige grund til at stoppe en europæisk parlamentariker i  lufthavnen i Heathrow , - det er angst og bæven overfor de talrige islamiske grupper der findes i hjertet af de store britiske byer. En magt-base, de britiske myndigheder ikke har nogen mulighed for at kontrollere. 

På pressemødet understregede Geert Wilders, der er leder af det hollandske frihedsparti PVV,  at det ikke er hans intention at fornærme det store flertal af lovlydige muslimer, men at kritisere den  minoritet, som er en trussel mod samfundet.  

” – Mit mål er ikke at fornærme alle, men at forsvare frihed, fastslog Geert Wilders, og tilføjede: - Jeg har et problem med islamisk ideologi, den islamiske kultur, fordi jeg føler, at jo mere islam , vi får i vort samfund, jo mindre frihed har vi.” 

Ifølge BBC, var der udenfor Westminster  forsamlet en gruppe på 40 muslimer,  der ifølge deres udtalelser har et meget anstrengt forhold til Geert Wilders.

Han blev mødt med tilråb om, at der skal indføres sharia lovgivning  i Holland, og at islam er andre religioner overlegen.

En vred  muslim sagde til BBC: ” Vi er nødt til at give den hund snor på ” 

Det  britiske indenrigsministerium har ikke forsøgt at forhindre besøget. Ministeriet har heller ikke taget stilling til, om de vil anke afgørelsen fra asyl og immigrationsretten.

 

Det bliver der  heller ikke noget ud af. Storbritannien, og især regeringslederen  Gordon Brown, har i denne sag, tabt så megen agtelse  i Vesten, at det bliver meget svært at genoprette.

 

 

Kilde: Kristeligt Dagblad/BBC den 17. Oktober 2009, Bjarne Nørum.

            Fremhævelse:PVJ.

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810