24.09.2009

I miljøets navn

Forfatter: Bjarke Rosenkilde

I miljøets omfattende navn, lader det til, at USAs Præsident, Barak Obama overser alt det, som generationer før ham har lært om udenrigspolitik.
Han lader til at mene, at når irske mordere kan ende som delegerede på hver sin side af forhandlingsbordet, vil det samme forhold gøre sig gældende for Irans præsident Ahmed Jihad nemlig, at denne mand kan man tale fornuft med.
Skønt, han har allieret sig med Kim fra Nordkorea.
Og herfra har anskaffet sig langtrækkende raketter.
De kan f eks. nå Sydsjælland fra Iran.
Og den iranske præsident har som bekendt et regnskab at gøre op med danskerne:
Pga. nogle velkendte tegninger.
Hvilke bl a. giver manden anledning til at udtrykke at:
Jøder og kristne er en kræftbyld som fortærer islam.
Et udsagn der ikke efterlader megen tvivl.
Hvilket på sin side har fået Israels forsvarsminister Ehud Barak til at udtale:
Vi venter ikke.
Udtalelsen dækker efter al sandsynlighed over det forhold, at Israel antagelig agter at bombe Iranske og evt. andre nærliggende anlæg inden de fungerer som A-våben udklækningsanstalter.
For i modsætning til i Danmark er det i Israel en udbredt oppfattelse, at man i Iran er tæt på at kunne berige uran tilstrækkeligt til at kunne fremstille A-bomber.
Hvilke man har i sinde at bruge.
Raketterne har man jo.
Så skal Vesten, herunder Danmark og Tyskland få Hellig Krig at føle, lyder det.
At både USAs præsident og NATO må formodes at ligge inde med tilstrækkelig information herom synes ikke at give anledning til at rokke ved miljø- dagsordnen.
Den står først på menuen.
Som lagkagen til fødselsdagen.
Ligesom det ligger fast, at Vesten, De Allierede i sin tid var meget længe om at vågne op.
Se kendsgerningerne i øjnene.
Man kunne bedre lide bortforklaringerne.
Det beroligende hvide papir, med søde ord om fred og fordragelighed i al evighed.
Døde er svære at bortforklare.
Døde israelere.
Bombedræbt af 1000 -vis af raketter.
Israel var for længe om at vågne op til dåd.
Ligesom vestens tapre medier klarede opgaven.
Man tav om de faktiske forhold.
Imens inviteres Hizbolla fra Libanon af iranske ledere til at give udtryk for deres bekymring, når urolige iranere trætte af virkeligheden i deres eget hjemland demonstrerer imod styret.
Demonstranterne bliver lemlæstet og dræbt.
Ligesom homoseksuelle ryger med i købet.
Medierne har skam god samvittighed.
Man tier.
Muligvis fordi man stadig foretrækker at tage udgangspunkt i hvordan det bør være, frem for at se kendsgerningerne i øjnene og tage stilling herfra.
Gode forretninger, samhandel med det olierige Iran forhindrer måske vestlige politikere og medier i at tage fat?
Skønt, politikerne har ladet sig vælge til at varetage borgernes, landets interesser.
Man kan tilføje, at hvis Israel har taget fejl, mht. naboerne, beror det på en fejl, at de fortsat er i live.

Få Facebook og Arto i din Messenger. Læs mere her.

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.