16.09.2009

Længe leve Grisen.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Så kom den endelig. Kosmetikken uden alkohol og svin. Because you'r worth it!!!

  

Ifølge nyhedsbureauet AFP, har den canadiske make up-kunstner  Layla  Mandi  fundet ud af, at der er et behov for et kosmetikmærke til muslimer, der er helt uden alkohol og produkter fra svin.

Mærket hedder OnePure og sælges blandt andet i  Dubai

Layla Mandi, der selv er konverteret til islam, begrunder sit kosmetikmærke til muslimer med, at muslimer ikke  ønsker at bede fem gange om dagen og så have rester af  svin siddende på deres hud. 

Der er ifølge Layla Mandi, svinerester og alkohol i de fleste kosmetikprodukter, ”  - så muslimer bør faktisk bruge noget andet” Derfor har hun udviklet den særlige kosmetik. 

Produkterne fra OnePure , kan ifølge lektor Alice Grønhøj, der forsker i forbrug på Århus Handelshøjskole være interessante for andre grupper.

Hun siger hertil:

” –Jeg tror bestemt, der kan være et marked uden for muslimske kredse.

Ligesom økologiske  tekstiler og andre miljøvenlige produkter er på vej frem, så er det noget, man vil tage til sig, hvis man er økologisk eller miljøvenlig forbruger og tænker på, hvad produkterne gør. Jeg tror godt, det kan konkurrere med sådan  noget som Body Shop og andre rene mærker.” 

Nu skal jeg ikke gøre mig til ekspert i kosmetik.

Trods det at jeg er  Far til fire Døtre, har jeg aldrig oplevet, at det har været noget problem.

Grisen er et dejligt dyr, glad og  kontaktsøgende, den passer sine smågrise, med stor ansvarlighed. Lukker man et tamsvin ud i naturen, begynder den omgående at leve præcis som et vildsvin. Et pragtfuldt dyr. 

Men det der er centrum i denne lille historie er,  - at der ifølge  den kristne europæiske opfattelse,  - er der ikke noget der er urent i skaberværket. Det er forskellen.

At jødedommen og Islam, stadig hævder at et svin er urent. Ja det fortæller blot, at fællesskabet imellem de tre kulturkredse, har sin begrænsning.

 

 

Kilde: Kristeligt Dagblad/AFP den 15. September 2009.

            Fremhævelse:PVJ.

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810