13.09.2009

De sarte muslimer, endnu engang.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Det er helt uacceptabelt, at vi efterhånden skal behandle muslimerne som rådne æg

 

Ifølge Ritzau, kan Connie Hedegaard udtalelser  om  et burka -forbud skabe problemer. Det mener lektor ved Center for Mellemøststudier på Syddansk Universitet, Helle Lykke Nielsen, udtalelserne kan  muligvis skabe grundlag for en ny konfrontation mellem Danmark og Islamistiske kredse, fordi klimaminister Connie Hedegaard (K) på sit partis landsråd udtrykte støtte til forslaget om et burka-forbud.  

Helle Lykke Nielsen siger hertil:

Connie Hedegaard er medlem af den regering, hvis chef ikke ville undskylde Muhammed-tegningerne, og er desuden en central aktør i forbindelse med klimatopmødet i København.

Derfor vil bestemte kredse i Mellemøsten sagtens kunne benytte en sådan udtalelse til endnu engang at få rettet fokus mod Danmark. ” 

Ifølge lektoren betyder det mindre, at klimaministeren har gjort sin stillingtagen afhængig af , at forslaget ikke strider mod Grundloven og konventionerne. 

Hun siger endvidere:

”- Der findes ekstremistiske kredse i Mellemøsten, som hellere end gerne vil have serveret en sag på et sølvfad. Ministerens udtalelser kan nemt gøre det ud for en sådan sag, fordi de bliver endnu en brik til opfattelsen af  Danmark og den vestlige verden som antimuslimske systemer.”

Helle Lykke Nielsen finder det svært at vurdere, om islamistiske kredse kan få ”plantet” endnu en kampagne mod Danmark inden for det politiske system i Mellemøsten.

” – Det handler allermest om at finde et budskab, der kan bruges til en bestemt dagsorden. Og om at spille på de følelsesmæssige aspekter, når budskabet viderebringes.”

 

 

Kilde: Ritzau/B.T søndag den 13. September 2009. Af Array.

             Fremhævelse: PVJ.

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810