08.09.2009

Fast kurs i Sverige.

For én gangs skyld er Sverige et troværdigt land

I det ellers politisk korrekte Sverige, hvor  multietniseringen  har været  i høj kurs hos næsten alle de svenske partier i snart mange år, -   er der nu ved at indtræffe en holdningsændring.

Det økonomisk stærkt svækkede land, er nu begyndt at sende irakiske flygtninge retur til Irak. Ifølge politiken.dk, vil Sverige ifølge en hjemsendelsesaftale  mellem Sverige og Irak fra 2008, hjemsende 10.000 irakere i løbet af det kommende år. 323 irakere er allerede blevet tvangsudvist.

Det er foregået stille og roligt uden nogen nævneværdigt debat.

Ifølge den svenske migrationsminister, Tobias Billström, er irakernes videre skæbne ikke svenskernes ansvar.

Tobias Billström  siger  hertil:

” – Vi har lavet en hjemsendelsesaftale med Irak, og da vi er et retssamfund, skal den opretholdes. Hvad der så sker med dem, når de ankommer til Irak, er ikke  vores ansvar, men den irakiske regerings, siger han til Politiken.

- Irak er ikke noget særtilfælde.

At vi skulle engagere os i, hvordan det går alle de mennesker, der har været i kontakt med det svenske asylsystem, er fuldstændig urimeligt. Det har vi slet ikke mulighed for, og det er ikke vores ansvar.”

Sverige er et af de europæiske lande, der har modtaget flest irakere. Siden 2002 er mere end 45.000 irakere kommet til landet.

Men der har været kritik fra en professor i international ret ved Stockholms  Universitet, Said Mahmoudi, der ifølge Politiken  udtaler: ” – At påstå, at man tror på, at et land som Irak skal kunne overholde en sådan aftale, er ikke troværdigt. Man skal være blind for ikke at se det.”

Det er muligt, at de irakere der bliver hjemsendt, i  begyndelsen må klare sig på et beskedent niveau. Men sådan har det altid været for flygtninge der vender hjem.

Hvis  flygtninge-begrebet, bliver lig med et permanent  ophold, - så udhuler man flygtningebegrebet. Så flygtninge, de skal vende hjem til deres hjemland.

Kilde: politiken.dk den 7. September 2009.

Fremhævelse: PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.