03.09.2009

Islam vinder frem!!!! I Danmark!!

To kæmpemoskeer er allerede planlagt i DK

Det gamle ord om, ”at man ikke bider den hånd, man er afhængig af ”. Ja det gælder  i mange sammenhænge.

Det vil også komme til at gælde ved de to store Moske-byggerier, - som er på vej i København.

Det gælder stormoskeen i Københavns Nordvestkvarter,  for shiamuslimer

Men også  den planlagte sunnimuslimske   stormoske der skal bygges på den såkaldte moskégrund på Amager over for København´s Universitet.

Den vil ifølge arkitekfirmaet BIG i samarbejde med Bach Gruppen kunne stå færdig om to år..

Bygherren er BIG  sammen med  Muslimernes Fællesråd , som er den muslimske partner i projektet.

Ifølge professor i islam Jørgen Schøler Nielsen fra København´s Universitet, er det helt normalt, at europæiske moskéer  betales af muslimske lande som Saudi-Arabien og Iran eller gennem organisationer finansieret af disse lande.

Det har førhen været en praksis europæiske politikere har godtaget.

I 2004, tilbød den saudiarabiske viceminister Tawfeeq Al Seidry  at betale for en moské  på Amager i København, ligesom man har gjort i mange andre lande.

Bl.a.  er eksempelvis  flere af de største moskéer i Frankrig, Spanien, England, Holland og Tyskland betalt for saudiarabiske eller iranske penge.

Fhv. statsminister Anders Fogh Rasmussen, var parat til at godtage Tawfeeq Al Seidry´s  tilbud,  og udtrykte oven i købet, at det  var ” en generøs handling”.

Men nu er der ved at komme en holdningsændring.

Selv danske politikere, er begyndt at se kritisk på givernes baggrund.

Venstres integrationsordfører  Karsten Lauritzen, har udtalt, ” at  pengegiverne der har ekstremistisk  baggrund,  vil kunne præge brugerne af moskeen.

I Frankrig  går man  planken ud. Her har man valgt at sætte konkret ind mod udenlandsk finansiering af moskébyggeri og deres drift ved at lade Frankrig betale, så udenlandske pengegaver overflødiggøres.

Her har moskéer  indtil videre i stor udstrækning været betalt af organisationer som Muslim World League , der hovedsagligt  er saudiarabisk  understøttet.

Det var en pengegave  på 22 millioner kroner fra den saudiske kong Fahd, der muliggjorde byggeriet af den store moské i Lyon til en samlet pris på 35 millioner kroner

Man kan undre sig over, at det netop er det super-sekulære Frankrig, der betræder denne vej. Fransk lov, forbyder offentlig finansiering af religiøse bygninger.

Men  da den nuværende præsident Nicolas Sarkozy, var indenrigsminister, og dermed minister for religiøse anliggender, ønskede han at ændre den lov, fordi argumenterede han, at offentlig finansiering af moskéer  var langt at foretrække for finansiering fra andre lande.

Loven er aldrig blevet ændret, - og det har betydet at mange byråd i dag finder smutveje for at kunne finansiere  moskébyggerier.

En undersøgelse foretaget for det franske indenrigsministerium af sociologen Omero Maronqiu  i 2007 konkluderer, at ingen franske moskéer nu finansieres af udenlandske interesser.

Men tryg ved situationen er man ikke:

I Frankrig har man også oprettet et organ, der overvåger de fonde, der skyder penge i religiøse bygninger og moskéer. I Danmark har regeringen luftet lignende forslag. I Italien har indenrigsminister Giuliano Amato for en måned siden udtalt, at Italien skal have et overvågningsorgan.

Til BBC, har Giuliano Amato udtalt:

”Der er noget ved det, jeg ikke kan lide. Jeg vil vide, hvem der finansierer hvad.

Kilde: Kristeligt Dagblad den 2. September 2009.  Kim Schou.

Fremhævelse:PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.