11.01.2005

Frankrig i tolerancens deroute

mens tyske politikere kræver respekt for de demokratiske spilleregler

Af alle europæiske lande er Frankrig nok det land, der sidder dybest i den multietniske sump. Med mindst fem millioner muslimer bosiddende i Frankrig, er det vanskeligt at se, hvordan man kan få nedbragt antallet ved repatriering.

Det er der en del franske politikere, der tænker over.

De ved, at situationen er ude af kontrol, men kun Jean-Marie Le Pen tør sige det offentligt, - nemlig at muslimerne skal forlade Frankrig.

Partilederen Nicolas Sarkozy fra det store borgerlige regeringsparti parti UMP, der muligvis bliver Chirac’s efterfølger i præsidentembedet, går ikke ind for repatriering.

Han siger i en artikel i Dagbladet Information  fredag den 10 december bl.a.:

”Mange franskmænd frygter, at islam udvikler sig ekstremistisk i vores land. Til dem vil jeg gerne sige tre ting.

For det første: Man er altid forbeholden over for det  fremmedartede, men vi må forholde os til realiteterne.

Kendsgerningen er, at fem millioner muslimer er franske statsborgere eller bor her i landet.

Det er vores pligt at integrere dem. Deres religion er en del af deres kultur og dermed også vores.

For det andet: Vi må ikke forveksle frygt med fantasi. Det er uvidenheden om islam, der nærer frygten. Det er vores ansvar at lære islam bedre at kende og mane skrækscenarierne i jorden.

For det tredje: Vi har ikke noget valg. Det er fastlåsthed, der nærer islamismen”.

Spørgsmålet er, om Nicolas Sarkozy's opfattelse af Frankrigs situation, er realistisk.

Om det er muligt at udvikle en fransk udgave af islam er der ingen der ved i dag.

Men erfaringerne fra Det muslimske Råd i Frankrig, som staten dannede for to år siden   og støtter, er ikke gode.

Ifølge Morgenavisen Jyllands–Posten lørdag den 8. januar er der splittelse i Det muslimske Råd.

Her er  moderate muslimer utilfredse med, at radikale muslimer dominerer Rådet.

Den yderligtgående  islamiske  organisation UOIF har nemlig sat sig på hovedparten af de 17 pladser i Rådet.

Det har medført, at to af de tre kvindelige medlemmer af Det muslimske Råd har forladt det. Den tredje tilbageblevne er tilsløret.

Det var Nicolas Sarkozy, der som indenrigsminister etablerede Rådet, for at myndighederne kunne få en samtalepartner midt i frygten for en radikalisering af de islamiske miljøer.

I stedet for en ”samtalepartner” er der noget der tyder på, at den franske regering har fået sig en ny radikal islamisk kampplads!!

Trods denne negative erfaring er Nicolas Sarkozy stadig optimist. Han siger til slut i artiklen i Information følgende:

”Jeg har tiltro til Frankrig, til vores lands værdier og evne til at integrere. Vi har længe ladet som om spørgsmålet om islam ikke eksisterer. Denne blindhed er selvmorderisk.”

Ja, det er den, men Nicolas Sarkozy og andre borgerlige politikere i Europa, herunder danske, burde se til deres politiske kollegaer i Tyskland.

Her vedtog det kristelige demokratiske unionsparti (CDU) i december et dokument, hvis overskrift var: ”For den tyske interesse”. Det var en hilsen til de godt 3,2 millioner muslimer om at rette ind efter tyske normer.

Ved den lejlighed sagde partiets leder, Angela Merkel:

”Multikulturalismen er på dramatisk vis slået fejl. Enhver, der kommer her, må respektere vores forfatning og tolerere vore vestlige og kristne rødder.”

Angela Merkel har fået følgeskab af forbundskansler Gerhard Schröder, der udtaler, at alle ”klart og utvetydigt må bekende sig til vort lovsystem og vore demokratiske spilleregler.

Et demokrati kan ikke tolerere lovløse zoner eller parallelle samfund. I Europa må vi forsvare oplysningstidens principper, som er en hjørnesten for vores politik.”

Det er sådan, det skal siges, - men det ændrer ikke ved noget. De islamiske samfund i Europa er ganske enkelt blevet for store. De er en magtfaktor i Europa.

Den kendsgerning bør europæiske politikere forsøge at ændre på!!!

Kilder: Dagbladet Information den 10 december 2004.

Morgenavisen Jyllands-Posten den 8. januar 2005.

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.