29.08.2009

Sejr for Islam.

Ja, når man rækker islam en finger ...

Ifølge Ritzau den 28 august, har Borgerrepræsentationen i København torsdag den 27. 8 godkendt, at der kan opføres et islamisk kulturcenter med tilhørende moské på  Vibevej 25-29 i Københavns nordvest- kvarter.

41 medlemmer af Borgerrepræsentationen stemte for, at der nu laves en lokalplan, så et 2000 kvadratmeter stort maskinværksted kan ombygges til en moské.

Tre stemte imod, mens fem politikere undlod at stemme.

Miljø og Teknikborgmester Klaus Bondam (R) udtaler i forbindelse med beslutningen følgende:

” – København har en domkirke, en russisk kirke, en synagoge og selvfølgelig skal vi også have en ny moské. Jeg håber, det bliver et sted med masser af liv, som inviterer indenfor til besøg og aktivt medvirker til at vise, at København er en mangfoldig by.”

Bygningen fungerer i dag som islamisk kulturhus. Foreningen Ahlul Bait, der ejer ejendommen, ønsker at opføre et nyt moderne kulturhus med inspiration i moderne moskéarkitektur.

Bygningen skal bl.a. indeholde bederum, amfiteater, konferencerum, overnatningsmuligheder for gæsteimamer og bibliotek.

Der er tale om en stor imposant bygning.

Facaden mod Vibevej bliver 13 meter høj. Med en blå kakkelbeklædt kuppel, der bliver 24 meter høj.

Dertil to minareter på  32 meters højde.

Minareterne har dog kun symbolsk betydning, da der ikke skal kaldes til bøn herfra.

Projektet  er ifølge Ritzau, anslået til at koste imellem 40-50 millioner kr.

Kilde: Ritzau/Kristeligt Dagblad den 28.august 2009.

Fremhævelse: PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.