27.08.2009

Tariq Ramadan

Hardcore muslim fyret fra to job i Holland

En af de mest centrale personer i Det Muslimske Broderskab  i Europa, er den schweizisk-egyptiske islamforsker Tariq Ramadan.

Han er barnebarn  af  Broderskabets  grundlægger Hassan al Banna,  der  var en stor tilhænger af nazismen .

Tariq Ramadan, er en omstridt person.

Nu er han fyret fra to offentlige stillinger i Holland.

Dels som professor ved Erasmus Universitetet  i Rotterdam, dels som rådgiver om integration for Rotterdams bystyre.

Årsagen til afskedigelsen er, at Tariq Ramadan  fortsat er vært på et debatprogram på iransk Press-Tv  - der er sponsoreret af præstestyret – også efter det iranske præsidentvalg.

I en fælles pressemeddelelse  skriver bystyret og universitetet bl.a:

- Ramadan har ikke fuldt forstået de følelser, hans medvirken i dette tv-program, som støttes af den iranske regering, kan udløse både i Rotterdam  og andre steder i landet.”

Den amerikanske blad Huffington  Post, hævder, at fyringerne sker, samtidig med at kritikken af Tariq Ramadans påståede tvetungethed er taget til i Holland.

Beskyldningerne imod ham går på, at han tilhører Det Muslimske Broderskab, og at han siger et til muslimer og noget andet til vestlige publikum.

Kritikken er tiltaget, efter bogen ”At være europæisk muslim” udkom på engelsk i 2003.

Det er ifølge kritikerne  i denne bog og de mange efterfølgende, at Tariq Ramadan forsøger at bane vejen for en konservativ euroislam.

Det er ikke første gang han møder modstand.

I 2004 blev han nægtet indrejse til USA, da han skulle tiltræde en stilling  som  gæsteprofessor ved Notre Dame Universitetet i Indiana.

Senere blev han gjort til  Senior Research Fellow i Oxford.

En af dem, der er gået kritisk værks overfor Tariq Ramadan, er redaktøren for det satiriske venstrefløjstidsskrift  Charlie Hebdo, Caroline Fourest.

Hende har  forfatteren Helle Merete Brix skrevet om i sin bog ” Mod Mørket Det Muslimske Broderskab i Europa.”

Her skriver forfatteren bl.a:

” I 2004 udgav hun bogen Frère Ramadan med undertitlen ”Discours, stratégie et méthode de Tariq Ramadan” (Broder Tariq: Tariq Ramadans diskurs, strategi og metode).

Bogen er baseret på gennemlæsning af omkring 1500 siders interviews med Ramadan i international presse.

15 af hans bøger og 100 af hans populære kassetter, der bl.a. sælges gennem boghandlen Tawhid, der promoverer Det Muslimske Broderskabs ideologer.

Frère Tariq, der står som en afsløring af Ramadans tvetungede tale og dobbelte dagsorden, blev efterfulgt af en række bøger af franske og schweiziske forfattere om Ramadan og Det Muslimske Broderskab,  flere af dem med samme kritiske vinkel.

Disse bøger blev et brud med den ukritiske behandling, som store dele af international presse havde givet Ramadan  igennem mange år. Her blev han skildret som fader til en moderat og demokratisk europæisk islam  og endda som et muslimskt modstykke til Martin Luther.”

Tariq Ramadan tøver ikke med at anbefale en institution som Det Europæiske Råd for Fatwa og Forskning,

Ramadan benægter, at han tilhører Det Muslimske Broderskab, men hele hans netværk blandt muslimer, består stort set kun af folk, der deler Det Muslimske Broderskabs ideologi.

Kilde: Kristeligt Dagblad den 27. August 2009, Bente Clausen

Mod Mørket  Det Muslimske Broderskab i Europa. Forfatter Helle Merete Brix.

Fremhævelse: PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.