10.01.2005

Politiken og virkeligheden

Vi skal glæde os over, at "Bermudatrekantens" magt er brudt

Et af de lyspunkter, der er ved det store udbud af nye medier, nationalt og internationalt, er, at vi her i Danmark ikke længere er bundet af noget meningstyranni fra bestemte medier.

Den tid, hvor det var Dagbladet Politiken, Danmarks Radio, og forlaget Gyldendal, der satte dagsordenen, er ved at rinde ud.

Det har været tiltrængt længe.

Fredag den 31. december er der et godt eksempel på ren meningsmanipulation.

Dagbladet Politiken bringer denne dag en ledende artikel under overskriften ”Fjendebilleder”.

Her kan der bl.a læses følgende:

Kommentatorer i Europa og USA har i årets løb advaret om, at den islamiske totalitarisme udgør en mindst lige så skæbnesvanger trussel mod den vestlige levevis, som sovjetkommunismen gjorde fra  slutningen af 1940’erne og frem til midten af 1980’erne.”

Ifølge Politiken’s leder er dette billede forvrænget:

Man må stille lederskribenten det spørgsmål, om det fuldstændig er forbigået ”organet for den højeste oplysning”, at der befinder sig 15-16 millioner muslimer rundt om i de vesteuropæiske lande.

Har man overhovedet registreret fly-angrebet på  tvillingetårnene  i New York, eller Pentagon i Washington, eller bombeangrebene på togene i Madrid?

Hvad skal der til, før Dagbladet Politiken bliver så ædru, at virkeligheden får forrang frem for en i forvejen besluttet virkelighed?

Virkeligheden i dagens Europa er jo, at alle større virksomheder er nødt til at beskytte sig imod terror eller kidnapning af ledere. I det politiske liv er stigningen af overvågning og beskyttelse af politiske ledere steget ganske markant.

I lufthavne på banegårde, færger m.m , er der sikkerhedsfolk, hvis eneste opgave er at afsløre islamiske terrorister.

Derfor er det dybt bedrøveligt at se et stort dansk dagblad sammenligner den aktuelle situation med venstreekstremistiske terrorgrupper i Europa i 1970èrne som Rote Arme Fraktion og Brigate Rosse.

Det bliver ikke bedre af, at lederen slutter med følgende:

”Islamisterne har hverken gangbare alternativer eller tilstrækkelig opbakning noget sted i verden til for alvor at kunne true de frie, åbne samfund.”

Det gør de allerede. De mangler hverken mandskab eller penge til at fuldføre deres angreb.

De er i dag en femte kolonne i Europa, som enhver regering skal have med i sin daglige statsstyrelse.

Det er rigeligt, hvis blot nogle få promiller af de 15-16 millioner muslimer, der desværre opholder sig i Europa, er millitante. Selv små grupper kan lamme store byer i Europa.

Det er en langt farligere fjende end de sovjetkommunistiske tropper, der befandt sig i Østeuropa indtil Berlin-muren faldt.

Det var en fjende man kunne måle og veje, - og vidste hvor var. Det tog Vesten sit bestik ud fra. Det var et spørgsmål om at være i besiddelse af tilstrækkelig militær modvægt.

Sovjetstyret respekterede trods alt de anerkendte internationale normer. De forhandlede og var synlige politiske aktører.

Som professor, dr.scient. pol. Mehdi Mozaffari, Aarhus Universitet, skriver i et svar til Politiken, vedr. lederen 31.12 under overskriften ”Islamismen er værre end kommunismen” bl.a.:

”Kommunistpartier i Vesten var også indforstået med de demokratiske spilleregler.

Kommunister begik heller ikke selvmordsaktioner i deres politiske kamp. Problemet er, at ingen af de bestemmelser gælder for for islamisme.

Den er næsten usynlig og følger en hel anden `rationalitet` end normalt gældende. Det vigtigste for islamister er døden og ikke livet.”

Det er netop den usynlige faktor, der er det nye i Europas hverdag i dag.

Vi har selv indbudt denne religiøse totalitære kraft. Forstå det hvem der kan. På Dagbladet Politiken har man valgt at se denne udvikling som noget positivt. Virkeligheden er i dag en anden.

Derfor må Dagbladet Politiken nu komme sig selv imøde, ved at skrive beroligende lederartikler om, at der ikke er nogen islamiske kredse i Europa, der kan true vore frie og åbne samfund.

Det er desværre tilfældet!!

Må man håbe, den tætte tåge over Rådhuspladsen letter en dag.

Kilde: Dagbladet Politiken lørdag den 8. januar 2005.

Bestil bøger her - fra
Den Danske Forening