21.08.2009

Ytringsfriheden på anklagebænken

Forfatter: Harry Vinter

15-årig dreng anklaget for at give udtryk for sin mening

En 15-årig dreng skal i næste uge for retten i Rønne, fordi han har givet udtryk for utilfredshed med muslimers opførsel. Han har ophængt plakater, hvorpå der bl.a. står: "Ja til islamfrit land" og "Send perlerne hjem".

Kilde: http://www.dr.dk/Regioner/Bornholm/Nyheder/Bornholm/2009/08/21/15-årig+tiltalt+for+forsøg+på+at+udbrede+racisme.htm

Kommentar: Vi står her overfor et af de groveste angreb på ytringsfriheden i nyere dansk historie. Overgrebet rettes oven i købet imod et barn, som er elev i den folkeskole, som har til formål at opdrage børnene til demokratisk medleven. Når drengen så lever med i demokratiet, stilles han for retten. Det er rystende!

Hvor er vi henne, hvis børn ikke må give udtryk for deres ønsker til den fremtidige samfundsudvikling?

Der er nogen på Bornholm, som ikke har forstået demokratiets væsen. Uden ordets frihed er der intet demokrati.

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.