20.08.2009

Burka-debat.

Forfatter: Poul Vinther Jensen 

Debatten om Burkaen , er en meget vigtig  sag. 

Hvis ikke landets politikere og andre meningsdannere  tager dette alvorligt, vil Danmark bevæge sig ud på  en totalitær  vej, hvor  en religion som islam vil boltre sig i yderligere krav, der ingen ende vil tage.

Som redaktør Lars Hedegaard skriver i sin artikel ”Dansen om burkaen” 

” Meget få har spurgt sig selv, hvorfor islams  magthavere – de skriftkloge og imamerne – lægger så afgørende vægt på at få kvinderne til at dække sig til.

Hvis der blot var tale om ”20 gram stof ” , som ingen kan have ondt af, hvorfor bliver tildækkede eller utilstrækkeligt tildækkede kvinder så forulempet, pisket eller dræbt i den islamiske verden?

Hvorfor betaler bl.a. Saudi-Arabien kæmpesummer til at belønne muslimske mænd i Vesten, der får ”deres” kvinder til at bære hijab?” 

Svaret er enkelt:

Det er en del af erobrings-strategien, som enhver der følger med kan se.

At det ikke bekymrer danske kvinder, - heller ikke dem der påstår de er feminister, er ganske uforståeligt.

Men i Frankrig, hvor der også er en burka-debat, har ministeren  for bymæssig udvikling Fadela Amara,  udtalt at hun går ind for et burka-forbud. 

Ifølge Financial  Times , har den franske minister, der selv er muslim udtalt ” at et slør, der dækker alt andet end øjnene, repræsenterer ”undertrykkelse af kvinder, slaveri og ydmygelse”. 

Fadela Amara, der er af algeirsk afstamning, har i den forbindelse sagt, at hun er: ” – fortaler for, at burkaen ikke eksisterer i mit land.” fordi hun mener, at kvinderne bedre kan tage kampen op mod ekstremismen uden burka

Fadela Amara anser ikke burkaen for at være et religiøst symbol  eller for at være en beklædningsgenstand:

Hun mener, at burkaen repræsenterer en politisk manipulation af en religion, der gør kvinder til slaver og bestrider princippet om  lighed mellem mænd og kvinder ” – et af de grundlæggende principper for vores republik.”. 

Fadela Amara, er kendt for sin tilknytning til Socialistpartiet og grundlægger af den feministiske organisation Ni Putes ni Soumises, som blandt andet har gjort  sig til talsmand for såvel ludere  som kvinder, der kæmper mod undertrykkelse i  indvandrerghettoerne.

 

 

Kilde: Kristeligt Dagblad den 19. August 2009. Lea Holze.

Fremhævelse:PVJ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810