17.08.2009

Opløsning af begreberne.

De katolske skoler i Storbritannien holder udsalg!!!

Ifølge The Daily Telegraph, er en del af   de katolske skoler i Storbritannien  blevet  til multikulturelle skoler, hvor de katolske elver er en minoritet.

Det er især elever fra muslimske, jødiske og hinduistiske  forældre, der nu  repræsenterer  flertallet.

Samlet set udgør katolikker godt  73 procent af eleverne i de 2.300 katolske skoler i Storbritannien. På en skole i Birmingham er der kun 36 ud af 410 elever, som kommer  fra et katolsk hjem, mens et flertal af eleverne har en muslimsk baggrund.

En anden skole er ved at løsrive sig fra den katolske kirke i sognet, da der kun er  syv katolske elever. Lederen af  Sacred Heart Primary School , Anthony McBride  siger i denne forbindelse:

– Af en eller anden grund er der mange katolske forældre, der i løbet af en årrække er holdt op med at støtte skolen.”

Den multireligiøse sammensætning af elever  har skabt udfordringer på nogle katolske skoler. Sidste år foreslog den katolske skoletjeneste, at skolerne skulle sørge for bederum til muslimske, jødiske og hinduistiske elever.

Kilde: The Daily Telegraph/Kristeligt Dagblad den 16 august  2009, Julie Jo Boding.

Fremhævelse:PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.