14.08.2009

Opløftende!

Kurt Westergaards tegninger går som varmt brød

Under Muhammed-krisen, var der en del  der advokerede for en stramning mod ytringer, der kunne såre og  krænke forskellige religiøse personer.

Fhv. Statsminister  Anders Fogh Rasmussen, har givet udtryk for, at  han personligt aldrig vil såre nogen i et religiøst spørgsmål. Det er hans ret, at indtage denne holdning.

Men det betyder ikke, at andre skal være afskåret fra, at give de ”hellige”  svar på tiltale.

Ingen bør  kunne påberåbe sig en særlig beskyttelse ud fra et religiøst anliggende.

For mig, er god Luthersk –kristendom, at prædike ”helligheden” ud af det hellige.

Når det gælder muslimer eller ortodokse jøder, der ud fra hver af deres lov- religion, kræver særlige hensyn, da må det sekulære samfund melde fra.

En blasfemi-lov, er i princippet ,  diskrimination  af ikke-religiøse. Derfor  er det en uting, at religiøse mennesker og organisationer omfattes af særlige beskyttende love i et moderne sekulært  demokratisk samfund. Hvad rager deres særlige religiøse følelser mig.

Det er derfor opløftende, at læse om Kurt Westergaards  berømte tegning af  Muhammed med en bombe i turbanen går som varmt brød.

Den er blevet et eftertragtet  samlerobjekt . Et  trykkeri i Baltikum har fremstillet 1000 eksemplarer af tegningen, og der er allerede solgt 870 af trykkene for 250 dollar stykket. – i alt en omsætning på 1,2 millioner kr.

Bladtegner Kurt Westergaard overvejer nu at sælge den omstridte originaltegning.

Et Galleri i Skanderborg, har bedt auktionshuset  Sotherby´s i London om hjælp til at vurdere tegningen, som en amerikansk samler har foreslået en pris på 150.000 dollar (790.000 kroner)  for.

Kilde: B.T.

Fremhævelse:PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.