03.08.2009

Nye EU-regler. 2

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Fungerer Dublin-konventionen for godt i praksis?

Som bekendt ,er der et stort  pres på de sydlige EU-lande, når det gælder fattigdoms – flygtninge fra Afrika. Det er især lande som Malta, Spanien , og Grækenland.

Det har fået EU-Kommissionen til at fremsætte et forslag, der skal lette presset på lande, der modtager et stort antal flygtninge. For Danmark, vil det betyde den ændring, at vi ikke automatisk kan sende flygtninge tilbage til det EU-land de først er ankommet til.

Kommissionen har endnu ikke fastlagt, hvor mange flygtninge der skal være tale om, før et land kan få en midlertidig dispensation  fra pligten til at modtage de flygtninge, som er rejst videre til andre EU-lande.

I perioden  1997-2007 sendte Danmark 11.114 asylansøgere tilbage til et andet EU-land, mens vi i Danmark selv tog imod 3.943.

Ifølge forsker ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) Thomas Gammeltoft-Hansen vil der være tale om en konkret afvejning i forhold til det enkelte land og dets ressourcer. Men hvis et land først har fået EU-Kommissionens accept af at være et flygtninge-belastet land, må andre EU-lande vente i en periode, før de eventuelt sender flygtninge tilbage dertil.

Danmark har heldigvis  EU-forbehold på asyl og indvandringsområdet , og har fået en  aftale til den såkaldte Dublin-forordning. Den sikrer, at vi som andre EU-lande  kan sende asylansøgere tilbage til deres første indrejseland.

Men hvis reglerne ændres i Dublin-aftalen, bliver Danmark nødt til enten at rette ind efter det eller træde ud af samarbejdet. 

Dette valg er let. Danmark kan ikke godtage, at andre EU-lande modtager i tusinder af bådflygtninge, der blot kan rejse rundt i EU, og frit vælge hvor de vil bosætte sig.

EU-området, er faktisk verdens tætteste befolkningsområde. I øjeblikket et område med stor arbejdsløshed, og store økonomiske problemer.

Derfor må svaret til de øvrige EU-lande være.

Skab et Fort Europa, og  send de mange tusinde bådflygtninge tilbage hvor fra de kom. Europa´s  regeringer samt  EU-Kommissionen, må kunne begribe, at Europa ikke  kan  modtage  millioner af  Afrika og Mellemøstens befolkninger.

Poul Vinther Jensen

Kilde: Dagbladet Information den 28. Juli 2009, Mette Klingsey, og Kristian Villesen.

            Fremhævelse:PVJ. 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810