30.07.2009

Prygl og Sharia-loven.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Gad vist om Venstrefløjen har en indre trang til at blive afstraffet???

 

I Danmark, er der mange yngre mennesker på  venstrefløjen, der har den opfattelse at  det islamiske samfund i Danmark , er en kulturel berigelse. At  hovedparten af de ca.  250. 000 muslimer der bor fast i Danmark, går ind for Sharia-loven ,- ja det anfægter ikke de unges naive tilslutning  til den islamiske indvandring. 

At Sharia-loven , i enhver forstand fratager kvinden det, vi i Danmark kalder  selvbestemmelsesretten  over sit eget liv, -  gør åbenbart heller ikke noget indtryk..

Men i dag, er der kommet en sag op i de internationale medier, som fortæller , hvor grundigt Sharia-loven går ind i den enkelte muslims  liv og færden. 

Ifølge Associated Press, er en 32-årig fotomodel ved navn  Kartika Sari Dewi Shukarno i denne uge blevet idømt seks slag med et spanskrør for at have drukket en øl .

Samtidig skal hun betale en bøde svarende til 1400 dollar.

Sådan lyder domfældelsen ved  sharia-domstolen i den malaysiske delstat Pahang

Kartika Sari Dewi Shukarno  erklærede sig  skyldig i at have drukket øl. Hun blev taget på fersk gerning, da islamiske myndigheder foretog en razzia i den natklub, hun befandt sig i. 

Det er ifølge sharialov forbudt for Malaysias muslimske flertal at drikke alkohol.

Resten af befolkningen er ikke underlagt denne lovgivning.

Prygl med spanskrør er en form for afstraffelse, som normalt kun bruges mod mænd, derfor har dommen udløst kritik fra flere sider.

Mange mener den er for hård. 

En ekspert i sharia-lov ved Malaya Universitetet, Sit Zubaidah Ismal, mener straffen burde være mildere – dels fordi kvinden erklærede sig skyldig, og dels fordi hun ikke tidligere er straffet.

Hun får tilslutning fra professor Azam M. Adil,  fra et af Malaysias førende universiteter, der er ekspert i islamisk tankegang. Han mener ifølge asiaone.com, at der i dette tilfælde er tale om en meget hård dom. 

I Malaysia, har man to parallelle retssystemer: En civilretlig domstol, som gælder samtlige landets borgere og en sharia-domstol, som kun gælder landets muslimske flertal.

 

 

Kilde: Kristeligt Dagblad/Associated Press,den 29. Juli 2009 , Tobias Stern Johansen.

            Fremhævelse:PVJ.

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810