28.07.2009

Israels magtbrynde!!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Israel bør se i øjnene, at deres "bosættelser" er ren erobringspolitik - også i Vestens øjne.

 

Hvis man forsvarer nationernes  selvbestemmelse, herunder sin egen, kræver det samtidig, at man forsvarer andre nationers ret til eget territorium.

Dette princip gælder overalt, -uagtet  - hvor stor eller lille en nation der er tale om.

Intet folk eller nation er et mindretal,  ethvert  folk, eller nation, -  er et flertal i sig selv.

 

Denne lektie burde de jødiske indbyggere i Israel tage til sig. 

Der er intet folk, som det jødiske, der har lidt over, ikke at ha´ et hjemsted,  hvor man var herre i eget hus.

Det fik det Jødiske Folk  muligheden for  i 1947, efter FN´s  beslutning om at opdele det britiske mandat i Palæstina.

Efter 1877  uden fast grund under fødderne , har det jødiske folk  endelig fået et hjemsted, hvor: Som  en bekendt jøde sagde til mig, nu har jeg fået muligheden for at kunne  sige: ”Fis af med dig makker, det her er mit land ”

Netop derfor, burde den israelske regering ha´ fuld forståelse for, at man ikke annektere andres område.

Men det er netop hvad der sker i disse år.

Ifølge Ritzau den 27. Juli,  er antallet af jødiske bosættere på Vestbredden  nu nået op på over 300.000Tal der kommer fra en ny rapport fra det israelske militær, som den israelske avis  Haaretz har fået fat i. 

Den  30 juni boede der 304.569  personer i de jødiske bosættelser på det besatte  palæstinensiske område, og det er en stigning på 2,3 procent siden begyndelsen af året. Det er især de ultraortordokse  bosættelser som har oplevet vækst. 

Det totale antal  af jødiske bosættere  er dermed nået op  over en halv million, da der også bor mindst 200.000 af dem i Østjerusalem.

Israel besatte både Østjerusalem og  Vestbredden under Seksdageskrigen i 1967. Østjerusalem blev senere annekteret, og selv om hverken  annekteringen eller besættelsen ikke er international anerkendt, tæller hverken de israelske myndigheder eller militæret bosætterne  her med i deres opgørelser, hvilket kritiseres af israelske menneskerettighedsgrupper. 

Det er med god grund.

Spørgsmålet om bosættelsernes fremtid er den største stopklods  for fredsprocessen mellem israelerne og palæstinenserne.

Det burde udenrigsminister Per Stig Møller tage fat i . Danmark  var med ved hovedbordet, da man skrev ”dåbsattesten ” til dannelsen af staten Israel.

Derfor, har vi  adkomst til at blande os i konflikten. 

Den amerikanske præsident, Barack Obama, har flere gange presset på for at få Israel  til at stoppe med at udvide bosættelserne.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, har hidtil nægtet at bøje sig for de amerikanske krav, og forholdet mellem Israel og USA bliver af flere beskrevet som det køligste i 20 år. Det bør det Internationale Samfund  ikke finde sig i . Israel  skal  overholde Folkerettens bestemmelser. Det bør være en opgave for en udenrigsminister fra et land,- Danmark -  der var med  ved undfangelsen af staten Israel.

 

 

Kilde Ritzau den 27. Juli 2009.

            Fremhævelse PVJ.

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810