28.07.2009

Avidgor Lieberman, - en farlig mand.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Den israelske udenrigsminister er fuld af beskidte tricks for at udvide israelske bosættelser i Jerusalem.

 

Jeg  støtter på visse betingelser oprettelsen  af staten Israel, og vil forsvare jødernes  ret til et hjemland.  Det glæder min dansk/jødiske svigersøn, som selv  har været i den israelske hær i flere år.

Men der  er for mig  visse betingelser.

Det vil sige, at Israel skal  respektere , de grænser som FN vedtog i  1947, - at der har været angreb og krige med de arabiske lande, og de 700.000 fordrevne palæstinensere , - giver ikke staten Israel  noget mandat til at  tilrane sig områder der er udenfor  FN`S  grænsedragning, da man delte  Palæstina. Et i øvrigt meget  dristigt projekt!!!

Det skete efter mange forhandlinger i den nedsatte komite,  - hvor Danmark var en del af komiteen.

Derfor er enhver ny bosættelse udenfor 1947-grænserne lodret i strid med Folkeretten

Det gælder især byen Jerusalem, den hellige metropol, hvor Jødedommen, Kristendommen og  Islam har lige ret og værdighed til at færdes. Det er ikke alene Jødernes by.

 

Det har israelske regeringer med overrabbinatets  fulde velsignelse, i snart mange år tilladt sig at se stort på. Lige i øjeblikket, er den nye entreprenante israelske regering i gang med planer om nye bosættelser i et arabisk område af Jerusalem.

Denne Folkeretsstridige handling, skal ifølge udenrigsminister Avidgor Lieberman hjælpes på vej på en særlig  snedig måde, og sætte en stopper for det internationale samfunds kritik af planerne. 

Udenrigsministeren, har fået fat i et foto af  afdøde mufti Haj Amin al-Husseini. Hvis familie ejer det område, som man har planlagt at bygge nye bosættelser på. Muftien sympatiserede under Anden Verdenskrig  med nazisterne, og han besøgte Hitler  i 1941 for at få ham til at støtte arabiske nationalister 

Udenrigsminister  Avigdor Lieberman, har i den forbindelse befalet landets ambassadører til at bruge  billedet  af muftien og Hitler som PR.

En talsmand har sagt, at den ultrakonservative Lieberman håber, at fotoet vil gøre de vestlige lande ”flove” og få dem til at stoppe med kritikken af Israels planer for grunden ejet af mufti-familien. 

Ifølge det britiske  The Idependent , har flere ambassadører advaret mod, at brug  af billedet kan have en skadelig effekt. En højtstående embedsmand i Jerusalem, tager også afstand fra Liberman´s planer. Det er utroligt, at en idiot som Avigdor Lieberman, har fået ansvaret for et af verdens farligste brændpunkter. Man må håbe på, at hans tid i embedet bliver kort. 

Jeg vil opfordre Danmarks forstandige udenrigsminister  Per Stig Møller  til omgående og skarpt at tage afstand  fra de Folkeretsstridige  planer, som den nye israelske regering er i gang med.

 

 

Kilde: Kristeligt Dagblad. Den 26. Juli 2009 . Julie Jo Boding

             Fremhævelse: PVJ.

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810