24.07.2009

Antisemitismen

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Antisemitisme hænger nøje sammen med Israels behandling af palæstinenserne

 

Ifølge Ritzau,den 24. Juli, er antisemitismen steget i Storbritannien, hvor der er registreret flere tilfælde af angreb  mod jøder end på noget andet tidspunkt i de sidste 25 år. 

I årets første seks måneder blev der registreret i alt 609 antisemitiske angreb. Det dækker over alt lige fra trusler til grov vold. Til sammenligning registrerede centret  276 episoder i samme periode sidste år. 

CST, der rådgiver Storbritanniens cirka 300.000 jøder om sikkerhed, siger at antallet af voldelige hændelser er det højeste, siden centret begyndte at registrere overfald i 1984.

Ifølge CST er  den primære årsag Israels offensiv i Gaza-striben  i december og januar. Mange af overfaldene på jøder i Storbritannien fandt sted i januar, og mange af dem kunne kædes sammen med begivenhederne i GAZA

Mark Gardner  fra CST siger bl.a :

” – Der er ingen undskyldning for antisemitisme, racisme og fordomme, og det er fuldstændig uacceptabelt, at konflikter i udlandet får en sådan effekt her i landet.” 

Centret har registreret 77 voldelige antisemitiske overfald i første halvår, heraf to tilfælde af meget grov vold. Langt de fleste episoder finder sted i London eller Manchester, hvor størstedelen af Storbritanniens jøder bor. 

Historien fortæller intet om, hvilke kredse der udøver volden. Er der et sammenfald i de to byer London og Manchester, hvor der er en meget stor koncentration af  Storbritanniens ca. 2,5 millioner indbyggere fra den islamiske kulturkreds.

Denne udvikling, har danske jøder  erfaret i København.

 

 

Kilde: Ritzau den 24. Juli 2009.

             Fremhævelse: PVJ.

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810