24.07.2009

De arabiske lande.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Arabere kritiserer arabiske lande

 

Når de islamiske ledere revser Vesten,  fordi der bliver  sagt nogle sandheder om de stærkt konservative, og udemokratiske styreformer i den arabiske verden,  - ja det kan Vesten tage let. 

Ifølge en rapport  fra Challenges to Human Security in the Arab  Countries, der udkom i går, står det meget dårligt til.

 Rapporten er udarbejdet af uafhængige arabiske forskere for  FN´s udviklingsprogram, UNDP, og er den femte rapport om udviklingen i de arabiske lande. 

Rapporten fortæller, at hver femte indbygger i de rige arabiske olielande, lever for under  11 kr. om dagen. Og de arabiske landes regeringer formår ikke at sikre demokrati og menneskelig sikkerhed.

 Ifølge rapporten har de arabiske statsledere svigtet deres befolkninger på en lang række områder. Landene mangler totalt demokratiske institutioner til at fordele magten, de nationale love strider  imod  menneskerettighederne og  ytringsfriheden har ingen beskyttelse.

Disse svigt har resulteret i fattigdom, sult, dårlige sundhedssystemer, militære konflikter, kvindehandel og børnesoldateri. 

UNDP`s  regionaldirektør for de arabiske lande  AmatAI Alim Alsoswa, siger bl.a følgende:

” – Sikkerhed for mennesker handler ikke bare om konflikter og krig, men også om miljøødelæggelser, diskrimination, arbejdsløshed, sult og fattigdom. Kun når vi oplever disse faktorer i sammenhæng, får vi skabt menneskelig udvikling i de arabiske lande

Medforfatter til rapporten professor i religionsantropologi ved King´s College  i London, Madawi Al –Rasheed  siger  følgende:

” Så længe de arabiske regeringer negligerer menneskerettighederne, er der lang vej til menneskelig sikkerhed.

Et samfund reguleres af love, som varetager menneskerettigheder, og det er den  største garanti for menneskelig sikkerhed.” 

Rapporten  vedrører mere end 330 millioner mennesker i  Algeriet, Bahrain, Comorerne, Djibouti, Egypten, Irak, Kuwait, Libanon, Libyen, Mauretanien, Marokko, Oman, Det Palæstinensiske Selvstyre, Qatar, Saudi-Arabien, Somalia,  Sudan, Syrien, Tunesien, Yemen og De Forenede Arabiske Emirater.

Som man kan se, omfatter kredsen af lande, der for en dels vedkommende ”bader i penge” Trods dette lever mange millioner under kummerlige forhold.

Det er sindelaget overfor befolkningen der mangler.

 

 

Kilde: Kristeligt Dagblad den 22. Juli 2009. Jon Bøge Gehlert.

            Fremhævelse:PVj.

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810