21.11.2003

Voksende skoleproblemer

Forfatter: Poul Vinther Jensen

En af de organisationer, der har været mest kritisk overfor Den Danske Forening, lige siden foreningen blev stiftet, er Danmarks Lærerforening. De få tilfælde, hvor DDF har tilladt sig at fremsende oplysende materiale til Danmarks Lærerforening , er det blevet modsvaret i en særdeles skarp tone, og med påbud om, ikke at fremsende mere af foreningens ”fremmedfjendske” publikationer. Det har vi naturligvis efterkommet, men med stor undren, idet vore skrifter indeholdt oplysninger om de problemer, der allerede var på en del skoler rundt om i landet. Siden da, er fremmedproblemet i skolerne vokset så meget, at mange skolefolk i realiteten har opgivet at holde dansk skole. Men der er også kommet andre problemer. Ifølge Kristeligt Dagblad 22. oktober, må elever på den jødiske privatskole i København, Carolineskolen, gemme halskæden med Davidsstjernen og kalotten inde under trøjen. Også på skoler på Nørrebro og Vollsmose i Odense mærker jødiske elever hadet fra arabiske elever. Ja, på Nørrebro-skolen opfordrer man direkte jødiske forældre til at finde en anden skole til deres børn. Man kan roligt sige, det er nye tider. Og hvad siger Danmarks Lærerforening til disse tilstande? Hos formanden Anders Bondo Christensen er der ikke meget hjælp at hente. Ifølge K.D d.22.10 siger han følgende: ” Det kan virke forkert, at jødiske forældre direkte advares mod at vælge bestemte skoler til deres børn, eller at jødiske børn skal skjule deres religiøsitet, men vi kommer ikke uden om, at der findes en konflikt.” Tænk, så langt er man dog kommet i Danmarks Lærerforening,- men hvad vil man gøre ved konflikten? Vil man offentligt gå ud og at sige situationen på skoleområdet i de større byer ikke er under kontrol, eller ønsker man fremdeles at lukke øjne og ører for udviklingen ?

Må besindelsen indfinde sig!!

En af de organisationer, der har været mest kritisk overfor Den Danske Forening, lige siden foreningen blev stiftet, er Danmarks Lærerforening.
De få tilfælde, hvor DDF har tilladt sig at fremsende oplysende materiale til Danmarks Lærerforening , er det blevet modsvaret i en særdeles skarp tone, og med påbud om, ikke at fremsende mere af foreningens ”fremmedfjendske” publikationer.

Det har vi naturligvis efterkommet, men med stor undren, idet vore skrifter indeholdt oplysninger om de problemer, der allerede var på en del skoler rundt om i landet.

Siden da, er fremmedproblemet i skolerne vokset så meget, at mange skolefolk i realiteten har opgivet at holde dansk skole.

Men der er også kommet andre problemer.
Ifølge Kristeligt Dagblad 22. oktober, må elever på den jødiske privatskole i København, Carolineskolen, gemme halskæden med Davidsstjernen og kalotten inde under trøjen.
Også på skoler på Nørrebro og Vollsmose i Odense mærker jødiske elever hadet fra arabiske elever. Ja, på Nørrebro-skolen opfordrer man direkte jødiske forældre til at finde en anden skole til deres børn.

Man kan roligt sige, det er nye tider.
Og hvad siger Danmarks Lærerforening til disse tilstande?
Hos formanden Anders Bondo Christensen er der ikke meget hjælp at hente.
Ifølge K.D d.22.10 siger han følgende:

” Det kan virke forkert, at jødiske forældre direkte advares mod at vælge bestemte skoler til deres børn, eller at jødiske børn skal skjule deres religiøsitet, men vi kommer ikke uden om, at der findes en konflikt.”

Tænk, så langt er man dog kommet i Danmarks Lærerforening,- men hvad vil man gøre ved konflikten? Vil man offentligt gå ud og at sige situationen på skoleområdet i de større byer ikke er under kontrol, eller ønsker man fremdeles at lukke øjne og ører for udviklingen ?


Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810