22.07.2009

Dagens rets-tilbud!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

I England kan du blive dømt efter sharia-loven.

  

I Storbritannien er man retsligt på vej  til at opdele landet. 

Ifølge The Times, kan nu både kristne, buddhister og ateister få uenigheder afgjort ved "domstole", som bygger på islamiske principper. Ifølge avisen, er der flere ikke muslimer, som får afgjort sager ved britiske sharia-domstole, der fungerer parallelt med det juridiske system i landet.

Organisationen Muslim Arbitration Tribunal, MAT, blev grundlagt for to år siden for at løse uenigheder mellem muslimer efter islamiske principper. MAT vurderer, at den ene part i dag er ikke-muslimsk i hver tyvende sag. Det skyldes, at sharia-domstolene er mindre besværlige og mere uformelle end det britiske retssystem. 

Talsmand fra MAT Freed Chedie siger:

 "Vi lægger vægt på mundtlige aftaler, hvilket de britiske domstole ikke gør." Man kan undre sig over, at så gammelt et retssamfund som det britiske, kan godtage en sådan udvikling. Men måske bliver det virkelighed rundt om i de europæiske lande. 

Briterne kan officielt få løst deres uenigheder ved sharia-domstole i London og fire andre byer, men ifølge en tænketank, er der op mod 85 uofficielle sharia-domstole.

Den konservative skyggeminister for samfundsforhold, Sayeede Warsi, siger, at det ikke er noget problem i at få løst civile uenigheder ved sharia-domstole, så længe de ikke strider mod britisk lov.

Freed Chedie fra MAT henviser til en sag, hvor en ikke- muslimsk mand for nylig tog sin muslimske forretningspartner til en sharia-domstol på grund af en uenighed om fordelingen af overskuddet. Den ikke-muslimske mand hævdede, at der var en mundtlig aftale mellem de to - og domstolen endte med at give ham ret, samt en erstatning på godt 400.000 kr.

 

 

Kilde: Kristeligt Dagblad/The Times den 21. juli 2009. Julie Jo Boding.

         Fremhævelse:PVJ.

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810