21.07.2009
Ikke noget at komme efter!.
Forfatter: Poul Vinther Jensen
Vi er absolut ikke umennesker overfor udlændinge - tvært-
imod
Som bekendt, er Danmark medlem af FN, det betyder, at vi som Nation skal leve op til Folkeretten´s bestemmelser. Det gælder bl.a.på flygtningeområdet, hvor Danmark er forpligtiget til at tage imod 500 kvote-flygtninge om året.
Hvis vi som Nation, ønsker at åbne landets grænser for yderligere flygtninge, - da er det suverænt Danmarks afgørelse, - om hvor mange vi ønsker at tage imod. Det er derfor alene dansk lovgivning, der afgør på hvilke betingelser herboende flygtninge skal leve under.
Som en civiliseret Nation, skal det naturligvis være på nogle vilkår, vi som danskere vil være bekendt. Sådan forholder det sig også.
Trods dette, arbejder Udenrigsministeriet i denne tid på at udarbejde en handlingsplan mod racisme, i en rapport til FN´s komité om racediskrimination.
Det oplyser Udenrigsministeriet i Danmarks rapport til FN´s komité om racediskrimination, CERD.
26.000 ikke-vestlige indvandrere kom i job fra 2004 til 2008. Det er 1000 flere end regeringens mål for beskæftigelse, som skal nås inden 2010. Fra 2000 til 2007 faldt ledigheden for ikke-vestlige indvandrere fra 15 procent til 10 procent.
Regeringen understreger, at den ikke kan blande sig i Flygtningenævnets afgørelser, som ifølge fire afgørelser fra Højesteret i 2008 ikke kan indbringes for domstolene.
I første kvartal i år gav Nævnet 12 udlændinge flygtningestatus, og 14 fik opholdstilladelse, mens 65 udlændinge blev afvist af i alt 102 ansøgere. I 2008 blev 246 af 389 udlændinge afvist mens 79 fik flygtningestatus ved Nævnet.
26 afviste irakiske asylsøgere er rejst hjem til Irak med dansk økonomisk støtte, mens 14 har underskrevet en aftale om hjemsendelsesstøtte.
FN´s komité om racediskrination har bedt regeringen vurdere, om 24-årsreglen særligt begrænser familiesammenføring og tvangsægteskaber blandt etniske minoriteter. I September præsenterer Integrationsministeriet en undersøgelse fra Socialforskningsinstituttet, SFI, af 24-årsreglen blandt grupper med forskellig etnisk baggrund.
Regeringen afviser, at det er racediskrimination, at den lavere starthjælp tildeles folk med anden etnisk baggrund. I april afviste Østre Landsret, at starthjælpen strider mod artikel 11 i FN´s konvention om økonomisk, sociale og kulturelle rettigheder, forklarer Udenrigsministeriet.
Som det fremgår af ovenstående, så har FN-systemet meget at skulle have sagt, over nogle områder, der burde være rent nationale anliggender. I FN-administrationen, må man begynde at fatte, at et lands egne indbyggere må ha´ større rettigheder, end personer, der opholder sig midlertidig i landet.
Kilde:Ritzau, den 15. juli 2009.
Fremhævelse:PVJ.
|