19.06.2009

At sætte en grænse!!

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Af hensyn til både os selv og vore børn er det på høje tid, at politikerne tør tage en beslutning.

  

I forbindelse med hjemsendelsesaftalen vedr. de 282 afviste irakiske flygtninge, har Weekendavisen den 29.maj bragt en stor artikel under overskriften "Særloves ubehagelige dilemma"

Artiklen´s forfattere er:

Præst og forfatter Kirsten Sarauw, filosof og forfatter Kai Sørlander, historiker Torben Snarup Hansen, og lektor, cand.mag Lone Nørgaard

I artiklen plæderer de fire forfattere for, at man ikke kan flytte hele flygtninge-spørgsmålet fra den politiske arena og ind under en overordnet universiel rettighedstænkning.

Konsekvensen af dette vil umuliggøre en fremtidig flygtningelovgivning, og lægge en bombe under nationalstaternes selvbestemmelsesret til selv at afgøre, hvem der kan få tilladelse til at bo indenfor deres grænser.

 

Her er kernen i hele konflikten:

Det er nemt bare at give løs af permanente opholdstilladelser. Men det vil jo betyde, at Danmark går fra at være en Retsstat, hvor lov er lov, til at være et område, hvor enhver kan anmelde sin ankomst, under dække af at være forfulgt. 

Der er også et Danmark og dets sammenhængskraft at tage hensyn til. Som de fire forfattere skriver i slutningen af artiklen: 

"Havde Churchill ikke vovet at tage ansvar for nogle meget onde beslutninger i en ond tid, havde konsekvenserne for Europas skæbne været katastrofale.

Lad os håbe, at vi stadig har politikere af den kaliber. Det ville være et ironisk resultat af den flygtningekonvention, som blev vedtaget i 1951 på baggrund af de forfærdelige erfaringer - især for jødernes vedkommende - under Anden Verdenskrig, at Europa måske igen havner i kaos og opløsning, denne gang på grund af en helt ukontrollabel flygtninge- og indvandrerstrøm med ret til endeløse familiesammenføringer, som vi af lutter godhed og angst for gentagelse af fortidens synder ikke evner at sætte grænser for."

 

 

Kilde: Weekendavisen nr. 22 - 29.maj 2009

         Fremhævelse:PVJ.

     

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810