30.12.2004

Ingen indvandringsdebat i valgkampen

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Regeringen kender sine begrænsede resultater på området

Når statsminister Anders Fogh Rasmussen har holdt sin tv-transmitterede nytårstale fra Marienborg til hele folket, har Fogh Rasmussen utvivlsomt bestemt sig for et januar-valg.

Meningsmålingerne tilskynder ham til at tage de politiske stik hjem og fortsætte som regeringsleder de næste tre-fire år.

I den kommende valgkamp bliver det desværre ikke fremmedpolitikken, der kommer til at sætte nogen dagsorden. Hverken Venstre eller Socialdemokraterne har nogen interesse i at dette vigtige område kommer til at støje mere end godt er.

Det er lykkedes Venstre at foregøgle sit vælgerbagland, at stramningerne i udlændingelovgivningen har løst de fleste problemer, og at alt vil finde sin løsning i fremtiden med en indsats på integrationsområdet.

Socialdemokraterne har til gengæld et kæmpe problem med deres vælgerbagland. De ved, hvad problemerne drejer sig om, men de ønsker ikke at imødekomme deres egne vælgere, for det vil jo betyde, at Socialdemokraterne skal til at mene det samme som Dansk Folkeparti.

Derfor vil den kommende valgkamp være næsten renset for debat om fremmedpolitikken.

Fra Den Danske Forenings vinkel er det ikke nogen munter udsigt.

Vi mener fremdeles, at de uløste problemer omkring fremmedpolitikken er centrale og afgørende for Danmarks fremtid !!

Problemerne omkring fremmedpolitikken er ikke på nogen måde blevet mindre i de forløbne tre år med ministeriet Fogh Rasmussen som regeringsmagt.

Det har været sminke og paradeforslag uden nogen substans overhovedet.

For en begavet grænselandssøn som Bertel Haarder må det være utilfredsstillende at skulle lægge navn til en sjakre-politik af den karakter .

Situationen omkring folkeskolerne sejler uden nogen styring og hvad angår ghetto-bebyggelserne, kommer der det ene ikke-realiserbare forslag efter det andet.

Det er den samme ansvarsforflygtigelse, som vi har været vidne til de seneste 25 år.

Den Danske forening er ikke alene om denne vurdering.

I metroXpress torsdag den 23. december skriver historikeren og journalisten Lars Hedegaard en venlig, - men barsk julehilsen til Socialdemokraternes formand Mogens Lykketoft.

L. Hedegaard:

"Jeg kan udmærket forstå, at Socialdemokraterne i begyndelsen havde svært ved at overskue konsekvenserne af den lalleglade indvandringspolitik.

Men i 1990`erne, da du sad i regering under Poul Nyrup, burde det være gået op for dig og dit parti, at der var ugler i mosen, at indvandringen var i færd med at skabe så mange uløselige spændinger i samfundet, at velfærdsstaten ikke ville kunne overleve det."

Ja, det var i slutningen af firserne og halvfemserne den ansvarsløse styring af Danmarks fremtid satte ind.

Det var ledende politikere som Poul Schlüter, Uffe Ellemann-Jensen, Bertel Haarder, Mimi Jakobsen, Arne Melchior, Marianne Jelved, Niels Helveg Petersen, Svend Auken, Poul Nyrup Rasmussen og Mogens Lykketoft.

De havde i de to årtier den politiske magt og dermed også ansvaret.

De svigtede !!!

Lars Hedegaards hilsen til Mogens Lykketoft er derfor fuldt berettiget.

Men den kunne i princippet gælde for en stor del af de politiske ledere, der sad ved roret, dengang grundstenen til alle ulykkerne blev lagt!!

Lars Hedegaard slutter sin "Klumme" med at strø en skefuld groft salt i såret hos Socialdemokraterne.

Læs blot her:

"I har lavet mange andre fejl gennem jeres lange historie, men ingen har tilnærmelsesvis tilføjet så svære ulivssår som den misforståede og fejlslagne indvandrings– og integrationspolitik. Og kom ikke og sig, at mange andre partier er havnet i samme suppedas. De radikale, SF og Enhedslisten er nichepartier, der appellerer til mindre interessegrupper.

I skulle gerne være partiet for det brede, arbejdende folk. Det var jer, arbejdere og andre lønmodtagere så hen til som garanter for den velfærdsstat, det store befolkningsflertal stadig bakker op om. Nu har mange af jeres naturlige kernevælgere mistet troen på, at I kan og vil garantere den stat I selv har skabt. Derfor er de i stor tal afvandret til andre partier."

Det må være hård kost for Mogens Lykketoft og hans partifæller i den socialdemokratiske folketingsgruppe.

De ved bedre end nogen, at de står overfor et folketingsvalg, som de ikke er istand til at vinde.

Årsagen hertil er, at de jordbundne nationale socialdemokratiske vælgere ikke længere har tillid til den kosmopolitiske internationalistiske ledelse i partiet!!

For Mogens Lykketoft betyder det et farvel til lederskabet af Staunings gamle hæderkronede parti.

Medmindre man her fem minutter i tolv før valgkampen erkender offentligt, at partiets førte fremmedpolitik de seneste tre årtier er slået fejl.

Hvis man så samtidig kommer med et effektiv forslag til at rette op på mange års svigt, - så kan der hentes mange af de stemmer hjem, som Venstre og Dansk Folkeparti har forpagtet de seneste år.

Godt Nytår

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810