04.04.2009

Islamofobi

Forfatter: HV

Findes der en behandling imod denne påståede sygdom?

Københavns Kommune har som information til borgerne opsat plakater over hele byen med teksten ”Ingen anti-semitisme og islamofobi i vores by”.

Ifølge den meget saglige hjemmeside www.sundhed.dk er fobi en ”betegnelse for angst, der optræder i særlige situationer, der normalt ikke betragtes som farlige”. Der nævnes flere former for fobier, men ”islamofobi” er ikke omtalt. Videre oplyses det, at der findes to hovedbehandlingsmetoder: psykoterapi og medicin.

Når Københavns Kommune bruger skattekroner på at oplyse, at kommunen ikke vil have islamofobi i ”vores by” (hvorfor denne genitiv?), må det være hævet over enhver tvivl, at der er tale om et alvorligt sundhedsproblem.

Det ville være interessant at få oplyst, om der er tale om, at københavnske læger er overbebyrdede af henvendelser for folk, som lider af denne angst for islam, som ”normalt ikke betragtes som farlig”. Er der tale om, at tusindvis af københavnere får angstanfald ved synet af en person med islamisk påklædning? Flygter de rystende af angst op i deres lejligheder?

Hvem har i øvrigt afgjort, at islam normalt ikke betragtes som farlig? Er det stadslægen?

 .

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810