25.03.2009

Ytringsfrihedskonference, - med Geert Wilders.

Forfatter: Poul Vinther Jensen

Konferencen møder modstand hos de muslimske talerør SF, Socialdemokratiet og De Radikale.

 

Under den  seneste finanslovs-forhandling, fik Liberal Alliance, på initiativ af Naser Khader godkendt, at der skal afholdes en ytringsfriheds-konference. Det vil sige, at arrangementet bliver afholdt for offentlige midler. 

Der har været tvivl om, hvorvidt den hollandske politiker Geert Wilders ville være iblandt deltagerne. Statsminister Anders Fogh Rasmussen, har givet udtryk, at han ikke har sympati for Geert Wilders, og at han ikke ønskede Wilders deltagelse på den planlagte ytringsfriheds-konference. 

Men nu sker der noget på denne front.

Ifølge Dagbladet Information den 24. marts, inviterer Det Konservative Folkeparti, Geert Wilders til en storstilet konference om radikalisering til sommer.

Det sker med Naser Khader i spidsen. Formålet med konferencen er, at forebygge ekstremistiske holdninger og radikalisering.

Nyheden har fået en blandet modtagelse:

Det gælder især hos de to ultra islamistiske personer imam Abdul Wahid Pedersen og tidligere folketingskandidat for Enhedslisten  Asmaa Abdol-Hamid, der nu er talsperson for netværket Sorte Får

Asmaa Abdol-Hamid, er af den mening, at konferencen er et træk i modsat retning. Hun siger ifølge Dagbladet Information følgende: 

"Det er meget ærgeligt, for man fremmer en bestemt holdning. En holdning, der ikke fører noget godt med sig, men derimod styrker den allerede eksisterende mobning af muslimer. Man træder på en gruppe, der allerede ligger ned, og det kan ikke være positivt for udviklingen i Danmark." 

Hun kalder samtidig Wilders-invitationen et led i en generel polariseret og ukonstruktiv dansk debat om muslimer og sår tvivl om Naser Khaders hensigter.

A.Abdol-Hamid antyder, at Khader blot ønsker at lave skellet endnu større for selv at få en politiks karriere ud af det. 

Også Reino fra Rodskov, imam"Abdul Wahid Pedersen" tager afstand fra Wilders-besøget, og mener det er krænkende og problematisk, at skattekroner bruges til at støtte Wilders synspunkter. 

Integrationsordfører for Socialdemokraterne, Henrik Dam Kristensen, forstå hverken formålet med konferencen eller Wilders. Han siger hertil:

"Jeg har i det hele taget svært ved at se, hvad den konference skal gøre godt for, og jeg tror bestemt heller ikke Geert Wilders kan berige den. 

Det kan ikke komme overraskende, at Socialdemokraterne ikke forstår vigtigheden af begrebet ytringsfrihed. Deres tænkning rækker blot til flere intgegrations-projekter

De hverken kan eller vil sætte noget ind på, at bevare Danmark som et land hvor ordet er frit.

De er skræmt af deres egen udlændingepolitik igennem de seneste 35 år.

De er endnu mere skræmte over, at der er fokus på dette afgørende spørgsmål.

Det politiske spørgsmål, der er det afgørende i fremtiden, også på næste valgdag!! 

SF´s ordfører Meta Fuglsang, er uforstående, men peger på, at arrangørerne selv må afveje, hvilken opmærksomhed de ønsker at skabe om konferencen. Hun siger følgende: 

"Det kan være svært at se, hvordan Geert Wilders holdninger kan ligge i tråd med en konference, hvis det går ud på at forebygge ekstremisme. Han står jo for en konfrontatorisk kurs."

Det er der delte meninger om.

Geert Wilders er en politiker, der i sin daglig må være konstant beskyttet af sikkerhedsfolk. Han har med sin film "Fitna" gjort det klart for alle i Europa, at herboende muslimer, ikke kan tåle nogen kritik af deres religion.

Det skal han ha tak for. Det er der ikke noget konfrontatorisk i.

 

 

Kilde: Dagbladet Information  24. marts 2009.

         Marchen Neel Gjertsen.

         Fremhævelse:PVJ.

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs INDSIGT-UDSYN her

BESTIL BØGER HER

Nyeste videoer -  herunder alle
talerne fra Folkefesterne 2014-2019
se dem i videoteket lige nedenunder

Se flere i Audio- og videoteket

Giv en hånd med

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.

 

Du melder dig ind her

MobilePay betalingsnr.:
34810