21.03.2009

Prisoverrækkelse!

Sappho-prisen går i år til Melaine Phillips

Ifølge Sappho´s Nyhedsbrev af 20. marts, bliver Sappho-prisen 2009 tildelt journalisten Melanie Phillips.

Melanie Phillips er bedst kendt for sine kontroversielle klummer om politiske og sociale spørgsmål. Hendes artikler optræder i blandt andet the Daily Mail, ligesom hun har en fast blog på the Spectator.

Melanie Phillips har udgivet en række bøger, blandt andet All Must Have Prizes og The Sex-Change Society, og ikke mindst den berømte bog Londonistan.

Melanie Phillips tildeles årets Sappho-pris for sin bestseller Londonistan: How Britan has created a terror state within.

Sappho-prisen: Trykkefrihedsselskabets journalistpris, gives til en person, der har forenet journalistisk dygtighed med uforfærdethed og kompromisløshed.

Med prisen følger 20.000 kr. og en skulptur af digterinden Sappho - symbolet på ukonventionel frihedstrang og menneskeligt ligeværd. Skulpturen er skabt af kunstneren Uwe Max Jensen

Prisen  blev uddelt første gang i 2007 til Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose. I 2008 gik den til tegneren Kurt Westergaard.

Prisoverrækkelsen finder sted den 23. April kl. 17 i Bymuseets Festsal, Københavns Bymuseum, Vesterbrogade 59.

Entré kr. 100

Mellanie Phillips kvitterer for prisen med en forelæsning om Londonistan

Helle Merete Brix, redaktør af Sappho indleder arrangementet

Peter Whittle, direktør! for New Culture Forum motiverer prisen

Tilmelding her på telefon 22 35 56 46

Arrangementet foregår på engelsk

Kilde:Sappho´s Nyhedsbrev den 20. marts 2009.

Fremhævelse:PVJ.

Læs INDSIGT-UDSYN her

Bliv medlem af foreningen eller støt vores arbejde økonomisk.