13.03.2009
Sløret - endnu en gang
Forfatter: Poul Vinther Jensen
Dommerstandens ønske om at være "humane" har sløret deres syn på islams ekstremisme.
Når jeg jævnligt kører med bybus ned til mit stam-værtshus "Hos Anders", i centrum af Århus, for at høre god Jazz-musik, og en kølig porter eller to, er der næsten altid et par muslimske kvinder med tørklæde ombord i bussen.
For mig, sender det det´ signal, at de ikke ønsker at tilhøre den europæiske kulturkreds. Det har de selv valgt,- og mine landsmænd bliver de aldrig.
For mig er sløret i ét med Sharia-lovgivningen. Som er selve essensen af Islam.
Islam er lov, Allahs fuldkomne lov. Uden den islamiske lovgivning føler den troende muslim sig direkte undertrykt eller diskrimineret. Derfor, er sløret blevet noget centralt i Europa!
Det med sløret, har der netop været en høring om på Christiansborg, hvor dommere og advokater påny ytrede massiv modstand mod det omdiskuterede lovforslag om dommeres fremtræden.
Ifølge Elisabeth Arnsdorf Haslund, fra Berlingske Tidende, høstede tørklædeforbud for dommere igen kritik.
Elisabeth Arnsdorf Haslund skriver bl.a:
"På tilskuerrækerne i Christiansborgs Landstingssal - hvor der onsdag var høring om lovforslaget om forbuddet mod religiøse symboler på dommere - sad tre af de borgere, der kan risikere at komme i klemme, hvis loven bliver virkelighed.
Tre unge kvinder med hovedtørklæde, der ifølge lovforslaget ikke vil kunne blive dommere, med mindre de er indstillede på at smide tørklædet, når de er på arbejde.
Men både blandt det indkaldte ekspertpanel og blandt adskellige af de fremmødte tilskuere syntes den fremherskende holdning at være, at det ikke bør ende sådan.
Både formanden for Den Danske Dommerforening, Jørgen Lougart, og formanden for Advokatrådet , Sys Rovsing, påpegede i eksplicitte termer, at en lovgivning om dommeres fremtræden i retten er helt unødvendig.
- Det vil være helt utænkeligt, at en ansøger til dommerembedet, der har ekstreme holdninger, ikke vil blive frasorteret i ansøgningsperioden, lød det fra Jørgen Lougart, der samtidig påpegede, at der aldrig har været problemer med dommeres fremtræden."
Det er muligt, - men hvis det danske samfund, om et par årtier eller tre har 15-20 procent muslimske indbyggere, da er situationen noget helt andet.
Derfor er det nu, der skal træffes beslutning om, at dommere, skal optræde aldeles neutralt i Retten.
Formanden for Advokatrådet Sys Rovsing, pegede desuden på, at der ikke er noget forbud mod, at danske dommere bekender sig til en religion, og sagde bl.a:
" - Det har ikke indflydelse på dommeres habilitet, hvis de er erklæret kristne, muslimer eller jøder. Og så kan man vel heller ikke argumentere for, at det har indflydelse, hvis de har et symbol på deres religiøsitet.
Sys Rovsing tiltog sig den frækhed at påstå, at regeringen ville "lovgive på basis af frygt for fordomme."
Det har intet med fordomme at gøre:
Men i en dansk Ret, hvor der afsiges domme, på basis af europæiske/sekulære retsprincipper, der hører det islamiske hovedtørklæde ikke hjemme.
Det repræsenterer Sharia-lovgivningen. Det er noget ganske andet.
Kilde: Berlingske Tidende: onsdag den 11. marts 2009.
Elisabeth Arnsdorf Haslund.
Fremhævelse: PVJ.
|